Het stoffelijk overschot van Festim Lato werd vrijdag aangetroffen in het Amsterdam-Rijnkanaal bij Nigtevecht. Een rechercheteam (TGO) onderzoekt zijn dood.
Volledig scherm
Het stoffelijk overschot van Festim Lato werd vrijdag aangetroffen in het Amsterdam-Rijnkanaal bij Nigtevecht. Een rechercheteam (TGO) onderzoekt zijn dood. © Inter Visual studio / Judith van Dijkhuizen

‘Zelfbenoemd president van Chameria is vermoord door Griekse extremisten’

De Albanese politicus die vrijdag dood uit het Amsterdam-Rijnkanaal bij Nigtevecht werd gevist, is vermoedelijk vermoord door Griekse rechtsextremisten. Dat beweert althans de premier van de niet-erkende republiek Chameria, een regio op de grens van Albanië en Griekenland, tegenover deze site. 

  1. Heel het land kijkt angstvallig naar studenten: ‘Wij namen corona eigenlijk vanaf dag één serieus’
    PREMIUM

    Heel het land kijkt angstval­lig naar studenten: ‘Wij namen corona eigenlijk vanaf dag één serieus’

    Het gedrag van studenten wordt angstvallig bekeken. Mark Rutte vindt dat bij studenten nog teveel misgaat, benadrukte hij tijdens de laatste persconferentie. ,,Wat donderdagavond in Leiden gebeurde is niet wat je wil. Onverantwoordelijk”, zei de premier over de spontane bijeenkomst van een honderdtal Augustinus-leden in het Van der Werfpark. Studentenhuizen houden de deuren dicht uit angst voor kritiek, of juist vanwege de gezondheid. Ook in Leiden, de stad die gebouwd lijkt te zijn op studentenverenigingen.