Linda Akkermans.
Volledig scherm
PREMIUM
Linda Akkermans. © Joost Hoving

Ziek is ziek: iedere baas heeft het daar gewoon mee te doen

columnLinda Akkermans schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

2 reacties

 • C. Bosman

  3 maanden geleden
  Ik kan uit ervaring spreken dat niet de meeste werknemers van binnen wel weten of ze echt ziek zijn. Mijn ervaring is dat vele, vooral de jongeren zich wel erg makkelijk ziek melden en ook met enige regelmaat. 3x per maand griep is schijnbaar heel normaal, gek dat deze griep meestal maar 1 a 2 dagen duurt. Er wordt op grote schaal gruwelijk misbruik gemaakt van de huidige situatie. Mijn mening is dat er weer een wachtdag ingevoerd mag worden; bij ziekmelden krijg je de eerste dag niet betaald.
 • AT Waardenburg

  3 maanden geleden
  Het wordt pas ingewikkeld als je eigen baas bent of in een echt klein bedrijf werkt dat kwetsbaar is. Of als je alleenstaande ouder bent. Leuk; zo’n column. Stukje geschreven. Gaat nergens over, maar plicht weer gedaan. Misschien slecht in orde en snel afgeraffeld?
 1. Na 16 jaar wist Suzanne pas welke ziekte ze heeft: ‘Verzon dat ik allergisch was voor muggenbulten’
  PREMIUM

  Na 16 jaar wist Suzanne pas welke ziekte ze heeft: ‘Verzon dat ik allergisch was voor muggenbul­ten’

  Ze was 14 toen ze kwamen: de donkerpaarse bulten op het voorhoofd van Suzanne Peters (38). De lekkende ontstekingen hebben inmiddels plaatsgemaakt voor littekens. Toch beleeft ze nu pas haar coming out -zoals ze het zelf noemt- als HS-patiënt. Want iemand met deze chronische huidziekte, verstopt zich doorgaans liever. Suzanne doet dat niet langer: ,,Zodat mensen niet -net als ik- 16 jaar hoeven te wachten op een diagnose.’’
  Amersfoort, Zutphen