Verpleegkundige Eline de Visser. ,,Alle begrip, mensen willen graag bij hun zieke naaste zijn. Maar we willen met zijn allen ook corona zoveel mogelijk buiten de deur houden.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Verpleegkundige Eline de Visser. ,,Alle begrip, mensen willen graag bij hun zieke naaste zijn. Maar we willen met zijn allen ook corona zoveel mogelijk buiten de deur houden.’’ © Jeffrey Groeneweg

Ziekenhuisbezoekers hebben lak aan regels, verpleegkundigen zijn het beu: ‘Echt geen tijd voor!’

Discussies, weigering en soms zelfs agressie. Verpleegkundigen in het ziekenhuis in Dordrecht zijn het spuugzat dat veel bezoekers van opgenomen patiënten zich niet houden aan de coronaregel van maximaal één bezoeker per dag. ,,Heb laatst drie keer de beveiliging moeten bellen. We hebben het al druk genoeg in deze tijd.”

4 reacties

 • Wilma van Well

  1 maand geleden
  Kan me goed voorstellen dat ze het meer dan zat zijn.Het is ook te zot voor woorden dat een ziekenhuis beveiliging nodig heeft! Als het niet anders kan dan maar het leger inzetten. Het personeel moet veilig hun werk kunnen doen.
 • Marie-Louise Walter

  1 maand geleden
  Een bezoekerspas voor bezoek van de patiënt. Geen oas betekent geen toegang. En beveiliging zichtbaar aanwezig
 • Henk Sanders

  1 maand geleden
  tja welkom in het Nederland van 2021, alleen ikke telt voor sommige mensen. En dan zal er wel weer iemand gaan roepen dat het aantasting van de vrijheid is. Ook ik ben helemaal met klaar met de corona, maar nog meer met die egocentrische mentaliteit van sommige mensen.
 • Frans Bonnes

  1 maand geleden
  Is toch logisch, corona maatregel zijn er voor de ander, niet voor mij. Velen zullen zo denken, ik gelukkig niet. Ik probeer mij zoveel mogelijk aan de maatregelen te houden, anders zitten we tot ver in de toekomst met een lockdown.