Volledig scherm
Het pand van Hollandsche Wind in Oosterbeek is compleet verlaten © DG

Ziet Aaltense opa (79) zijn 100.000 euro ooit terug?

100.000 euro belegde hij in Hollandsche Wind, de gepensioneerde man (79) uit de gemeente Aalten. En nu weet hij niet of hij ook nog maar één cent daarvan terugziet, meldt De Gelderlander. „Ik wilde van de rente met mijn kinderen en kleinkinderen een weekje op wintersport, maar dat gaat nu dus waarschijnlijk niet door."

Twee weken geleden legde de FIOD voor vele honderdduizenden euro's beslag op bankrekeningen van Hollandsche Wind uit Oosterbeek.

Oplichting

Het vermoeden bestond dat het beleggingsproduct in windenergie oplichting is en er sprake is van een piramidespel. Sindsdien is het onzekerheid troef bij de beleggers, die niet weten wat er met hun inleg is gebeurd en wat ze er van terug krijgen.

Beleggers

Ook andere beleggers, die bedragen variërend van 5.000 euro (de minimum inleg bij Hollandsche Wind, SM) tot 50.000 euro hebben geïnvesteerd, weten nog niet waar ze aan toe zijn. De website van Hollandsche Wind is sinds een paar dagen uit de lucht, te lezen valt dat de activiteiten vooralsnog gestaakt zijn, en dat het bedrijf tot nader order gesloten is.

Bezorgd

Maar het telefoonnummer van Hollandsche Wind is desondanks nog actief. Bezorgde beleggers die bellen, krijgen te horen dat het kantoor verhuisd is naar Enschede. Afgezien van een telefoniste, krijgen ze echter niemand te spreken. Per sms worden beleggers door iemand van Hollandsche Wind geïnformeerd: „Op twee januari hebben we meer nieuws."

Hollandsche Wind zegde eerder toe in de week na de beslaglegging met hun kant van het verhaal te komen, maar daar is ondanks herhaaldelijke verzoeken geen gehoor aan gegeven. Een medewerker van het bedrijf wil ook nu geen reactie geven, maar belooft begin januari met een verklaring te komen.

Onderzoek

Het onderzoek door de FIOD en het Openbaar Ministerie naar de handel en wandel van Hollandsche Wind is ondertussen nog in volle gang. Een woordvoerder zegt dat het onderzoek ook nog wel even gaat duren en dat er vooralsnog geen nieuws te melden valt. De FIOD maakte het onderzoek in een vroeg stadium wereldkundig, om te voorkomen dat nog andere beleggers in zouden stappen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.