Volledig scherm
PREMIUM
© Hollandse Hoogte / Rob Engelaar

Zo bouwde Gerrit-Jan negen jaar lang aan zijn Utopia: een bijzonder inkijkje

DagboekNiemand in Drenthe wist wat Gerrit-Jan van D. (67) negen jaar lang uitspookte op zijn boerderij in Ruinerwold. Maar voor zijn online vrienden bracht hij bijna dagelijks verslag uit. Met maar liefst 1600 foto’s en 80 filmpjes gaf hij hen een bijzonder inkijkje in het uitzonderlijke leven op de hoeve. Daaruit blijkt voor het eerst dat hij in het diepste geheim bouwde aan zijn eigen spirituele centrum. ,,Als het allemaal is geregeld, zal ik vrienden uitnodigen.’’ Dat er ook nog zes kinderen woonden, kreeg al die jaren niemand te horen.

 1. Verbijstering bij politie over groot dancefeest met dj en lachgas bij Hilversum: ‘Waar zijn jullie mee bezig?’
  Video

  Verbijste­ring bij politie over groot dancefeest met dj en lachgas bij Hilversum: ‘Waar zijn jullie mee bezig?’

  Een groot illegaal feest bij Hilversum is in de nacht van zaterdag op zondag beëindigd door de politie. Ruim driehonderd feestgangers uit het hele land waren naar een bouwterrein gekomen nabij Anna’s Hoeve, een locatie die in het verleden vaker is gebruikt voor illegale ‘raveparty’s’. Een dj en een vrouw die een agent een schop gaf, zijn aangehouden. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt. Op het feest blijkt op grote schaal lachgas te zijn gebruikt.
 2. LIVE | Ruim 11.000 besmettingen erbij in Duitsland, ‘Oudere verliest antilichamen sneller’

  LIVE | Ruim 11.000 besmettin­gen erbij in Duitsland, ‘Oudere verliest antilicha­men sneller’

  Het totale aantal coronabesmettingen in Duitsland stijgt naar ruim 449.000. Het Robert Koch-Institut meldt vandaag een toename van 11.409 infecties met het virus. Brits onderzoek wijst uit dat mensen die besmet raken met het coronavirus maar geen symptomen hebben hun antilichamen sneller verliezen dan mensen die wel ziekteverschijnselen vertonen. Ouderen blijken de antilichamen eveneens sneller te verliezen. Ook vandaag houden we je live op de hoogte van het laatste coronanieuws. Hier lees je het nieuws van de afgelopen dagen terug.
 3. Mishandelde Henk Koelewijn 10 van zijn 19 kinderen? ‘In de tijd dat ik kind was, was een tik heel normaal’
  PREMIUM
  INTERVIEW

  Mishandel­de Henk Koelewijn 10 van zijn 19 kinderen? ‘In de tijd dat ik kind was, was een tik heel normaal’

  Als Henk Koelewijn (61) uit Bunschoten-Spakenburg ergens vreselijk tegenop ziet, zijn het de 25 maanden die hij volgens justitie nog de gevangenis in moet voor huiselijk geweld tegen tien van zijn twaalf dochters en zeven zonen. De elf maanden voorarrest vond hij al een ‘verschrikking’. ,,Ik heb het helemaal gehad met justitie. Ik ben opgepakt zonder enig bewijs’’, zegt hij. In hoger beroep is drie jaar tegen hem geëist.