Zo reageert Nederland op de versoepelingen: ‘Niet tegen te houden dat kroegen toch opengaan’

VIDEOHet kabinet gaat een ‘klein beetje meer risico nemen’ met het coronavirus. Premier Mark Rutte kondigde verschillende versoepelingen aan zoals heropening van de middelbare scholen en de contactberoepen. Vanuit de brancheverenigingen wordt wisselend gereageerd op de verruiming van de maatregelen. ,,Duizenden studenten zitten nu al maanden thuis en hebben geen zicht op verbetering.”

8 reacties

 • C Peters

  2 maanden geleden
  Deze (versoepeling) hebben we te danken aan de daling van de VVD in de peilingen. Rutte wil zieltjes winnen, na de verkiezingen trekt hij die versoepeling wel weer in. Zolang de bevolking hier niet tegenop komt, zal dit nog lang duren.
 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  @H Paauw daar moet je wel personeel voorhebben, en dat percentage heb je omdat er regels zijn anders zou het er heel anders uitzien. Ook hebben veel mensen die corona hebben gehad na een jaar nog chronische klachten, dus ik snap het kabinet wel.
 • Co Jansen

  2 maanden geleden
  Wij kunnen niet samen gevaccineerd worden. 82 78 jaar mijn vrouw heeft parkinsonisme kan zelf niets maar sjoemelen en voorgaan kan wel! Co
 • Gerrit Louter

  2 maanden geleden
  Bij onze zuider buren is vrijwel alles gewoon open..! en de besmettingen zijn zelfs nog lager dan hier...! dan vraag ik mij toch wel af waar ze hier mee bezig zijn..! de een mag allkes....de andere niets...! vele zaken / bedrijven zijn al failliet ! op deze manier van regeltjes wetgeving zit half Nederland in de WW en in de schuld sanering...! is dat de bedoeling van deze (demissionaire) regering...? weg ermee...!
 • H Paauw

  2 maanden geleden
  Hoor weinig over het uitbreiden van ziekenhuizen , noodhospitaals etc , ieder jaar dit als er een virus is met een overlevingskans van 99,92% , 570 mensen op intensive care , land op slot?
 1. Zo verloopt het vaccineren bij de GGD in Ede
  Play

  Zo verloopt het vaccineren bij de GGD in Ede

 2. Zware crash op de Veluwe tussen Ede en Apeldoorn
  Play

  Zware crash op de Veluwe tussen Ede en Apeldoorn