Vreugde bij de BBB. Links Hans Ubbink en Marcel Roerdink, in het midden lijsttrekker Rik Loeters.
Volledig scherm
PREMIUM
Vreugde bij de BBB. Links Hans Ubbink en Marcel Roerdink, in het midden lijsttrekker Rik Loeters. © Rolf Hensel

Zo won de BBB vanuit achterafzaaltjes de verkiezingen

De BoerBurgerBeweging (BBB) deed wat iedereen voorspelde: veel zetels winnen. De stikstofperikelen hielpen de partij enorm bij de verkiezingen voor Provinciale Staten. Maar achter de schermen wordt al een jaar lang niets aan het toeval overgelaten. ,,Dat dedain, daar worden mensen ziek van.”

35 reacties

 • Jaap De Graaf

  1 dag geleden
  lachwekkend maar ook triest hoe de verliezers zich weer laten kennen in de reacties. Een groot deel van NL zijn het geschreeuw van klimaatactivisten, linkse partijen en de NPO zat. Boeren horen bij NL en wer moeten zelfvoorzienend blijven in geval van oorlog en dergelijke. De papieren waarheid omtrent stikstof waar GL en dergelijke zich telkens op beroepen is onzinnig en nutteloos voor klimaat en milieu.
 • Andre Eggerding

  2 dagen geleden
  @ Hans Jacobs,uit welk sprookjesboek haal jij je gegevens?
 • Geert Loermans

  2 dagen geleden
  # John Blumen, gefeliciteerd jongen. Shell ook zo'n vervuiler. Titels zeggen me niks. Er zullen ook hoog opgeleiden zijn die op de FvD gestuurd hebben.
 • Geert Loermans

  2 dagen geleden
  Hebben jullie het ook gelezen: het doodknuppelen van zeehondjes is opgezet door actiegroepen. Zoiets idioots heb ik nog niet gelezen. BBB blijft het hierbij of komt er nog meer.
 • Geert Loermans

  2 dagen geleden
  @ Andre, welke krant?