Zomertijd? Mooi weer blijft uit, komend weekend natter en kouder
Komend weekend gaat natter en kouder verlopen dan we afgelopen dagen gewend waren. En dat terwijl de zomertijd ingaat.
De weermodellen wijzen er niet op dat de zon de komende dagen veel ruimte krijgt. Boven ons land zal geregeld een dik wolkendek plaatsmaken voor zachter weer. Maar donderdag is er lokaal kans op felle buien, vooral in het binnenland. De meeste zon schijnt in het noordwesten.
Vooralsnog blijft ‘zomertastisch’ weer uit. ,,Zaterdag is de temperatuur nog redelijk”, vertelt Wouter van Bernebeek van Weerplaza. Wel kunnen behoorlijk wat buien plaatsvinden ,,Zondag krijgen we met koude lucht te maken. Overdag daalt de temperatuur dan zo erg dat het die nacht zal vriezen.” Dit weekeinde blijft het dus wisselvallig met buien die soms fel kunnen zijn met onweer en hagel.
Zonnig en terrasweer zit er dus niet in. De kans is groter dat we hagel en natte sneeuw gaan zien. Ook maandag en dinsdag zal het rond de 5 of 6 graden blijven. ,,Dat is te koud voor deze tijd van het jaar”, zegt Van Bernebeek. ,,Maar dat was het vorig jaar ook.”
Vanaf donderdag krijgen we trouwens ook te maken met een harde wind. Buien kunnen dan hard uitpakken met onweer en flinke windstoten. ,,Zaterdag kan dat zware windstoten tot 90 kilometer per uur opleveren. Heel veel ellende zal dat niet opleveren, maar het blijft een flinke wind.” Een lichtpuntje? Mogelijk gaat de temperatuur later in de week weer wat omhoog.
Wanneer gaat de zomertijd precies in? En moet de klok dan een uur vooruit of achteruit? Je leest het hier.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
autotest
Zo gaat de Renault Espace met zijn tijd mee: van MPV naar SUV
-
PREMIUM
Afsluiting Haringvlietbrug bemoeilijkt kankerbehandeling Romy (26): ‘Het is hartstikke klote’
Flink balen is het voor Romy Oudshoorn (26) uit Dreischor. Ze reist wekelijks heen en weer voor een chemokuur in het ziekenhuis in Rotterdam, en krijgt tot overmaat van ramp te maken met de afsluiting van de Haringvlietbrug. ,,Ik snap dat onderhoud nodig is, maar het komt voor mij nu heel rot uit.”Dreischor, Zierikzee -
vertrouwelijke documenten1
Zo ontsnapte Nicky S. uit de bajes: dagen vóór ontsnapping met lakens werd cel niet gecontroleerd
De ontsnappingspoging van ‘speciekuipmoordenaar’ Nicky S. (34) uit de Alphense gevangenis op 12 oktober 2022 had veel eerder gestopt kunnen worden. In de dagen voorafgaand aan de uitbraak werd zijn cel niet gecontroleerd.Alphen aan den Rijn -
PREMIUMkinderrechters
‘Tegen vechtscheidende ouders moet vaker gezegd worden: kappen nou, je zit je kind kapot te maken’
Ze krijgen al jaren de meest schrijnende vechtscheidingen voor hun neus en moeten aanzien hoe kinderen daaronder lijden. Kinderrechters Peter Björn Martens en Marjolein Rietbergen willen ouders een spiegel voorhouden en leggen uit waarom. ,,De vader en moeder huilden toen ze hoorden wat hun dochter had gezegd.” -
PREMIUM3
Filosoof over de kunst van het uitstellen: ‘Doe nooit een taak die morgen verdwenen kan zijn’
De meeste mensen stellen dat wat ze moeten doen uit en voelen zich daar dan schuldig over. Vooral niet doen, legt filosoof John Perry uit aan journalist en notoire uitsteller Saskia Smith. Een gestructureerde uitsteller krijgt volgens hem juist een heleboel voor elkaar omdat ze die andere dingen niet doen.
-
PREMIUM
Mooi zeezicht vanaf boulevard in Scheveningen? Rommelige keukens en afvalbakken blokkeren uitzicht
Den Haag -
-
-
PREMIUMGeldvraag
Banken vragen geld voor betaalrekening, maar bieden nauwelijks spaarrente: zo zit het
Elke maand gaan er een paar euro’s naar je bank voor het gebruik van een betaalrekening. Op jaarbasis kan dat best aantikken. ‘Waarom zijn de kosten van mijn bankrekening zo hoog’, vraagt lezer Jos Couwenberg zich af. In deze rubriek leggen we elke week een lezersvraag over geld voor aan een deskundige. -
PREMIUM
Eindelijk het is weer vroeger en langer licht! En dat is belangrijk voor onze gezondheid
Heerlijk! Na wekenlang de dag te zijn begonnen in het donker, is het weer vroeger licht. Dat doet een mens goed. Het zorgt voor meer energie en verbetert de gezondheid, verzekert Marijke Gordijn. Als chronobioloog weet ze alles van het bioritme van het lichaam. Vier vragen.