Volledig scherm
De eerste dag van het nieuwe jaar begint met een fijn zonnetje. © ANP

Zonnig begin van het nieuwe jaar

De eerste dag van het nieuwe jaar begint op de meeste plekken in Nederland met een fijn zonnetje. De zon schijnt geregeld en in een groot deel van het land blijft het droog. Het kan hier en daar wel flink waaien.

Alleen in Brabant en Limburg valt wat vaker regen, op andere plekken blijft de neerslag beperkt tot slechts een enkele bui, laat Michiel Severin van Weerplaza weten. ,,Het is daarbij 7 of 8 graden en er waait een matige tot aan zee soms krachtige wind uit zuidwest'', aldus de meteoroloog.

Voor de bikkels die vandaag het water in gaan bij een van de vele nieuwjaarsduiken, valt het dus mee.  Severin vindt dat zwemmers alsnog moeten opletten: ,,Maar de stevige wind maakt het wel frisjes. Met een temperatuur van 8 graden start het nieuwe jaar aan de zachte kant, de wind laat het echter aanvoelen als een graad of 3 à 4. En ook al is dat ruim boven het vriespunt, het blijft een lage waarde.''

In de namiddag en avond neemt de wind af, maar tegelijkertijd begint het in het zuiden en later ook midden en oosten te regenen. Morgen is het opnieuw lange tijd droog en wordt het 7 graden. Woensdag kan het langs de noordkust gaan stormen.