Zonovergoten dagen zorgen voor een warme ‘zomerstart’

VideoEr gingen koude en natte maanden aan vooraf, maar juni kende sinds 1997 niet zo'n zonnige start. Het was zelfs een van de warmste zomerstarts sinds het begin van de temperatuurmetingen in ons land. ,,Het contrast met afgelopen voorjaar is enorm”, zegt meteoroloog Wilfred Janssen van Weerplaza.

 1. Del­tavariant deze zomer dominant in Nederland, maar versoepelingen niet in gevaar
  VIDEO
  2

  Del­tavariant deze zomer dominant in Nederland, maar versoepe­lin­gen niet in gevaar

  De zogeheten deltavariant van het coronavirus is ook in Nederland aan een opmars bezig. Het RIVM verwacht dat de variant - die als eerste opdook in India - in de loop van deze zomer de meest voorkomende coronavariant in ons land zal zijn. Maar het is niet de verwachting dat het oprukken van de variant op korte termijn zal leiden tot hogere ziekenhuisopnames. Ook zijn de versoepelingen in juni en juli niet in gevaar, stelt het RIVM. ,,Vaccins bieden bescherming: ook tegen de deltavariant.’’
 2. Voorstel: compensatie tot 7500 euro voor 70.000 toeslagenkinderen
  1

  Voorstel: compensa­tie tot 7500 euro voor 70.000 toeslagen­kin­de­ren

  Het kabinet overweegt om kinderen van ouders die slachtoffer zijn van het toeslagenschandaal, maximaal 7500 euro aan tegemoetkoming te geven. Het voorstel hiertoe is gebaseerd op een voorstel van een panel van gedupeerde kinderen zelf, schrijft demissionair staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Toeslagen) aan de Tweede Kamer. Het gaat om ongeveer 70.000 jongeren die in aanmerking komen voor een tegemoetkoming.