Volledig scherm
Ambulances en politie op het Arsenaalplein. © Tim Koster

Zwaargewonde bij steekpartij Terneuzen: mogelijk overval op Poolse supermarkt

Bij een steekpartij op het Arsenaalplein in Terneuzen is vanavond een man zwaargewond geraakt. Mogelijk hield de steekpartij verband met een overval op een Poolse supermarkt. De daders zijn voortvluchtig.

De man is rond 21.15 uur in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis in Gent gebracht. Een trauma-arts kwam per helikopter naar het ziekenhuis in Terneuzen en heeft de man vanaf daar in een ambulance richting Gent verpleegd. Volgens politie is zijn toestand ernstig, maar stabiel.

Volgens meerdere getuigen zou het slachtoffer de eigenaar zijn van de Poolse supermarkt, gelegen aan de Arsenaalstraat. De man zou rond 21.00 uur uit de winkel zijn gekomen en overvallen zijn. Een getuige zag de man bloedend op de grond vallen.  

De daders zijn op de vlucht geslagen. Meerdere getuigen zagen één van de mannen door de Nieuwstraat rennen. Hij had een bivakmuts op en in elke hand een mes. Volgens de politie waren er twee daders, beide met licht getint uiterlijk en mager postuur. Eén zou 1.70/1.75 m lang zijn en in donkere kleding gekleed, de ander zou 1.80/1.85 m lang zijn en gekleed in een groen shirt. De laatste zou donker krullend haar tot in zijn nek hebben. 

De technische recherche verricht onderzoek. De omgeving is met linten afgezet. Agenten hebben pionnen geplaatst langs een bloedspoor. Dat loopt volgens getuigen tot op de Scheldekade. De politie heeft Slachtofferhulp ingeschakeld voor de getuigen en vraagt mensen gdie camerabeelden hebben van de Nieuwstraat om die aan te leveren.

Volledig scherm
Bloedsporen zet met pionnen bloedsporen af op de Burgemeester Geillstraat. © Tim Koster
Volledig scherm
De traumaheli is geland bij het ziekenhuis in Terneuzen. © Raymond de Frel
  1. Kritiek op Europese Commissie: ‘Green Deal blijft dweilen met de kraan open’

    Kritiek op Europese Commissie: ‘Green Deal blijft dweilen met de kraan open’

    De zogeheten ‘Green Deal’ van de Europese Commissie gaat milieuorganisaties niet ver genoeg. Greenpeace noemt de plannen die Brussel heeft om de EU te verduurzamen onvoldoende en te vaag. Volgens Milieudefensie houdt de commissie nog te veel taboes in stand. ,,Meer CO2-belasting heffen en intussen doorgaan met het uitdelen van tientallen miljarden subsidies voor olie, gas en kolen is dweilen met de kraan wagenwijd open’’, meent directeur Donald Pols.