Zwaargewonde man bij schietpartij in Brabant: traumaheli en twee ambulances rukken uit

Bij een schietpartij in een appartement in het Brabantse Best is woensdagavond een 53-jarige man zwaargewond geraakt. Dat meldt een politiewoordvoerder. De gewonde is met spoed naar het ziekenhuis gebracht in een ambulance. Een bewoner van het appartement is aangehouden. 

De melding van een schietpartij in Best aan de Willem de Zwijgerweg werd rond 23.30 uur gedaan. De politie meldt dat een 53-jarige man uit Best, even ten noorden van Eindhoven, zwaargewond raakte bij het schietincident. Een traumahelikopter en twee ambulances werden opgeroepen. Hij is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. 

De toedracht van de schietpartij is nog niet bekend, maar de politie kan al wel melden dat de bewoner van het appartement is aangehouden. De recherche is aanwezig in het appartement en doet onderzoek. 

In de straat, die niet is afgezet, staan meerdere politiewagens.

Volledig scherm
Schietpartij in Best © Bert Jansen
Volledig scherm
Schietpartij in Best © Bert Jansen
  1. Knallende ‘crematie’ van traditie
    PREMIUM

    Knallende ‘crematie’ van traditie

    Het verkeer op de Westduinweg kan aan het begin van de zondagmiddag niet meer voor- of achteruit. Mannen, jongens, en zelfs een kind, springen uit de auto, halen spandoeken te voorschijn. De capuchons van hun zwarte hoodie ver over hun hoofd getrokken. Sommigen van hen zijn nog extra beschermd tegen herkenning door een doek voor hun gezicht. Ze schreeuwen, trekken vast een blikje bier open. Her en der klinken harde vuurwerkknallen. Af en toe leegt iemand zijn blaas in een brandgang.