Volledig scherm
Een elektrische bolderkar werd op een spoorwegovergang in Oss gegrepen door een passerende trein. Vier kinderen kwamen om. © anp

Zwaargewonden spoordrama Oss buiten levensgevaar

Het 11-jarige meisje en de begeleidster die vorige week zwaargewond raakten bij het ongeval met een elektrische bakfiets op een spoorwegovergang in Oss, zijn buiten levensgevaar. Het onderzoek naar de toedracht is in volle gang. Dat meldt de politie.

Bij het ongeluk kwamen donderdagochtend vier kinderen (4, 4, 6 en 8 jaar) uit Oss om het leven. Ze zaten in een stint, die werd aangereden door een trein. 

Quote

Wij willen iedereen bedanken voor de steun en hulp die wij krijgen. Het is hartverwar­mend en het draagt ons in deze moeilijke periode

Familie begeleidster

Een 11-jarig meisje uit Oss en een vrouw van 32 uit Heesch, de begeleidster van de kinderen, raakten zwaargewond. Beiden liggen nog altijd in het ziekenhuis, maar zijn dus nu buiten levensgevaar. ,,Onze dochter en echtgenote is buiten levensgevaar. Wij willen iedereen bedanken voor de steun en hulp die wij krijgen van familie, vrienden, collega’s, ouders, kinderen, hulpverleners, bekenden en onbekenden. Het is hartverwarmend en het draagt ons in deze moeilijke periode. Onze gedachten gaan tegelijkertijd uit naar de andere gezinnen die hierbij betrokken zijn. Wij wensen hen veel kracht toe", laat de familie van de vrouw weten.

Onderzoek

Eerder vandaag bracht de politie al naar buiten dat het op dit moment nog te vroeg is om conclusies te trekken over de toedracht van het ongeluk. Het onderzoek bestaat onder andere uit het spreken met getuigen, onderzoek van de elektrische bakfiets en het bekijken van camerabeelden.

Deze week wordt de Stichting Treinongeval Oss opgericht. Die gaat het geld beheren dat is opgehaald met een inzamelingsactie en een veilingactie. De stichting gaat ervoor zorgen dat het geld van die donaties op de juiste plek terechtkomt. De stichting beheert, en besteedt het geld. Op de teller van de ene actie stond dinsdag al ruim 240.000 euro.