Volledig scherm
Brian Keith Hawkins. © Shasta County Sheriffs Office

Amerikaan (45) bekent op tv moord van 25 jaar geleden

Brian Keith Hawkins (45) uit Californië liet nieuwszender KRCR deze week weten dat hij wilde spreken over de moord op de 19-jarige Frank McAlister 25 jaar geleden. Tijdens het interview barstte Hawkins in tranen uit en bekende de dader te zijn. ,,Ik ga hierdoor al mijn hele leven door een hel", zei hij. ,,Elke minuut van elke dag was een nachtmerrie."

,,Ik ga mezelf aangeven bij de politie voor mijn betrokkenheid bij een misdaad van jaren geleden, waarbij iemand het leven liet", begon Hawkins zijn bekentenis. ,,Het was moord." Hawkins ging sinds die dag naar eigen zeggen zwaar gebukt onder schuldgevoelens. ,,Absolute horror", zei hij daarover. ,,Het is bizar dat Frank geen leven meer kreeg, en ik ook niet. We waren tieners toen, en nu ben ik 44 en heb ik nog altijd geen leven. En waarschijnlijk zal ik er nooit meer een hebben."

Hawkins stapte na het interview naar de politie in Redding om een verklaring af te leggen. ,,Ik weet dat ik het kwaad niet meer kan omkeren, maar dit is het dichtst bij het goede doen dat ik kan komen."

Roofmoord

In mei 1993 verdween de 19-jarige Frank McAlister. Zijn lijk werd een jaar later gevonden in Shingletown in de staat Californië. Hawkins bekende dinsdag - bijna 25 jaar later - dat hij samen met zijn toenmalige vriendin, Shanna Culver, en haar broer, Curtis Culver, McAlister had beroofd en vermoord met messteken. Ze hadden McAlister naar Shingletown gelokt om hem drugs te verkopen. De drie reden na de roofmoord terug naar Redding in de auto van hun slachtoffer, die ze daar vervolgens achterlieten.

Vorig jaar had Hawkins afgesproken met de familie van Frank McAlister om hen om vergiffenis te vragen. Tegen de tijd dat hij daar was, was de vader van het slachtoffer echter al overleden.

Aan de politie verklaarde Hawkins dat hij ,,niet langer met de schuldgevoelens kon leven". Afgelopen woensdag werden Hawkins' handlangers Curtis en Shanna Culver opgepakt, ondervraagd en aangehouden. Ook Hawkins zit in de cel.

Volledig scherm
Shanna Culver, medeplichtige van de roofmoord op Frank McAlister in 1993. © Shasta County Sheriffs Office
 1. Make-upartieste gebruikt dode maden als aanvulling op mascara
  foto's

  Make-upartieste gebruikt dode maden als aanvulling op mascara

  De in Californië werkende make-upartieste Jasmine gebruikt niet alleen doorsnee cosmetica om haar gezicht en dat van anderen te verfraaien, maar ook dode meelwormen, spinnen, vlinders, sprinkhanen, kevers , torretjes, bijen, wespen en zelfs schorpioenen en duizendpoten. Volgens de visagiste, die zich alle technieken zelf eigen maakte, zorgen haar opmerkelijke creaties met diertjes die ooit echt leefden voor een 'veel natuurlijkere look. Een paar voorbeelden van kunstwerkjes die te zien zijn op Jasmine Butterfly's Instagram.
 2. Bizarre auto-inbraak in Amsterdam: inbreker vermomt zich als kerstboom

  Bizarre auto-inbraak in Amsterdam: inbreker vermomt zich als kerstboom

  De Politie Amsterdam Oost Zeeburg plaatste zaterdag een bizarre video op Facebook. Op camerabeelden van een nabijgelegen Stayokay-hotel is te zien hoe een inbreker vrijdagnacht probeerde een auto te openen. De dief lijkt zich bewust van bewakingscamera's, want hij kiest voor een goede vermomming. ,,Met kerst lijkt dit enkel voorbestemd aan de rendieren, maar deze kerstboom laat op innovatieve wijze merken dat hij ballen heeft,'' schrijft de politie in het facebookbericht.