Volledig scherm
Toen hij maandag na een tocht van 4,5 kilometer door de kou aankwam op school, had Wang Fuman (9) een kapsel van ijspiekjes. © Twitter / People's Daily

Bevroren Wang Fuman slaagt met glans voor rekentoets

Toen hij maandag aankwam op school, had de kleine Wang Fuman een kapsel van ijspiekjes. Ook zijn wimpers en wenkbrauwen waren bevroren. Het Chinese jongetje had 4,5 kilometer gelopen, terwijl het buiten -9 graden Celsius was. Maar hij wilde per se zijn rekentoets afleggen.

Wang Fuman zit in het derde leerjaar van de Zhuanshanbaoschool in het kleine dorpje Xinjie. Hij woont samen met zijn oudere zus bij zijn oma in een lemen huisje. Het jongetje ziet zijn ouders maar een paar keer per jaar omdat ze in de grote stad zijn gaan werken. De jongen helpt zijn grootmoeder op het veld.

De 9-jarige is geen doetje. Hij wil het maken in het leven en daarvoor is goed studeren van belang. Vandaar dat hij ondanks de erbarmelijke weersomstandigheden zijn rekentoets wilde afleggen.

De jongen werd verrast door het weer, schrijft de Britse krant Daily Mail. Nog maar net bij zijn oma vertrokken, begon de temperatuur plots te dalen. Met als gevolg dat hij als een levende ijspegel aankwam op school.

Geen verwarming in de klas

Zijn zestien klasgenootjes schoten in de lach toen ze hun kameraadje zagen. Temeer omdat Wang Fuman enkele gekke bekken trok. 'Ontdooien' zat er voor de jongen niet meteen in. Er is namelijk geen verwarming in de klas wegens gebrek aan geld.

Volgens de schooldirecteur loopt Wang, bijnaam Fu, elke dag een uur naar school, omdat hij ver weg woont.

Rekentoets

De foto van Wang Fuman gaat in rap tempo rond in China. Velen klagen in hun commentaar over de steeds groter wordende kloof tussen arm en rijk in het land.

En zijn rekentoets? Wang Fuman haalde een uitmuntend resultaat: 99 op 100.

 1. Make-upartieste gebruikt dode maden als aanvulling op mascara
  foto's

  Make-upartieste gebruikt dode maden als aanvulling op mascara

  De in Californië werkende make-upartieste Jasmine gebruikt niet alleen doorsnee cosmetica om haar gezicht en dat van anderen te verfraaien, maar ook dode meelwormen, spinnen, vlinders, sprinkhanen, kevers , torretjes, bijen, wespen en zelfs schorpioenen en duizendpoten. Volgens de visagiste, die zich alle technieken zelf eigen maakte, zorgen haar opmerkelijke creaties met diertjes die ooit echt leefden voor een 'veel natuurlijkere look. Een paar voorbeelden van kunstwerkjes die te zien zijn op Jasmine Butterfly's Instagram.
 2. Bizarre auto-inbraak in Amsterdam: inbreker vermomt zich als kerstboom

  Bizarre auto-inbraak in Amsterdam: inbreker vermomt zich als kerstboom

  De Politie Amsterdam Oost Zeeburg plaatste zaterdag een bizarre video op Facebook. Op camerabeelden van een nabijgelegen Stayokay-hotel is te zien hoe een inbreker vrijdagnacht probeerde een auto te openen. De dief lijkt zich bewust van bewakingscamera's, want hij kiest voor een goede vermomming. ,,Met kerst lijkt dit enkel voorbestemd aan de rendieren, maar deze kerstboom laat op innovatieve wijze merken dat hij ballen heeft,'' schrijft de politie in het facebookbericht.