Volledig scherm
Kirill. © Twitter

Bodybuilder laat met olie gevulde megabiceps weghalen: ‘Raar hoor, die dunne armen’

Kirill Tereshin (23), een Russische bodybuilder met biceps die door synthetische olie-injecties minstens zo groot als een voetbal zijn geworden, is in een ziekenhuis in Moskou geopereerd aan zijn opgezwollen armen omdat een deel van zijn spieren begon af te sterven. Bij de ingreep is volgens Tereshin ongeveer anderhalve kilo zo goed als dood weefsel verwijderd. ‘Popeye’ moet nog twee of drie keer onder het mes om de rest weg te laten halen.

Op Instagram meldt de Rus vol trots dat hij momenteel aan het herstellen is. De twee uur durende operatie was, zo vertelt chirurg Dmitry Melnikov, behoorlijk ingewikkeld. Melnikov moest behoorlijk prutsen om de afgestorven spiermassa weg te halen en zenuwen, pezen en bloedvaten te sparen. De bodybuilder lijkt weinig onder de indruk van de ingreep en meldt lachend dat hij het weggehaalde ‘vlees’ desnoods aan de hoogste bieder zou verkopen. ,,Ik moet echt wennen aan mijn lichte en dunne armen. Dit voelt nog raar.”

De Rus begon een paar maanden geleden een inzamelingsactie om het spul weer uit zijn armen te laten halen. Een noodzakelijke operatie, want als dat niet heel snel gebeurde, bestond de kans dat de ledematen van deze menselijke ‘Popeye’ verlamd zouden raken en in het ergste geval geamputeerd moesten worden.

Eind 2017 waarschuwden artsen de jonge ‘krachtpatser’, die dankzij zijn mega-armen een internationale beroemdheid werd op sociale media, al voor de gevaren van zijn onnatuurlijke ‘spieren’. Ze adviseerden Tereshin de olie (feitelijk een mengsel van olie, alcohol en het verdovingsmiddel lidocaïne) per direct uit zijn biceps te laten zuigen, maar de ijdele Rus deed niets met die suggestie. Reden? Hij kon de ingreep met geen mogelijkheid betalen. Omdat de geldactie succesvol bleek, kon hij zich nu wel laten helpen. 

Onzeker

Volgens Tereshin, zo vertelt hij aan de Britse tabloid The Sun, begon hij met het spuiten van het levensgevaarlijke spul omdat hij onzeker was over zijn uiterlijk. ,,Ik ging, voordat ik in militaire dienst moest, twee jaar naar de sportschool maar de resultaten vielen tegen.” Eenmaal in het leger was hij bang om af te vallen en te worden gepest vanwege zijn tengere gestalte. ,,Om die reden besloot ik de olie zelf te gaan injecteren. Mijn moeder was daar erg ongerust over. Ze raadde het me af. Toch ging ik ermee door.”

Artsen waarschuwen al jaren voor het injecteren van synthetische olie. Het niet lichaamseigen goedje kan ernstige klachten veroorzaken zoals het afsterven van spieren, zenuwschade, cystes en zelfs hersenbloedingen. Ondanks de gevaren wordt het toch, in het illegale circuit, op grote schaal gebruikt. De olie heeft overigens alleen invloed op het uiterlijk en leidt niet tot meer spierkracht. 

  1. Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politiehond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politie­hond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Politieagenten in de Amerikaanse plaats Pasco dachten aanvankelijk dat straathondje Eddie door een auto was aangereden toen ze hem vonden. Het dier was blind aan een oog en zwierf al een maand over straat. Een dierenarts ontdekte dat de pup een tumor heeft en daardoor minder dan een jaar te leven. Voorzien van een eigen uniform, compleet met insignes, schittert Eddie nu als politiehond.
  2. Gewichtheffer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

    Gewichthef­fer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

    Arbab Khizer Hayat, een 27-jarige en 444 kilo zware gewichtheffer uit de Pakistaanse stad Mardan, is naarstig op zoek naar een vrouw in zijn leven. De kolossale krachtpatser stelt wel een paar eisen aan zijn toekomstige echtgenote. Ze moet minimaal 100 kilo wegen en een lengte hebben van 1,90 meter. ,,De bijna driehonderd vriendinnen die ik de afgelopen jaren had, waren allemaal te licht gebouwd en klein van stuk waardoor ze het risico liepen door mij te worden verpletterd.”