Circustijgers vermalen Italiaanse dompteur en spelen half uur met zijn lijk

Een van ‘s werelds topdompteurs is, tijdens de repetitie voor een circusoptreden in Italië, gedood door zijn eigen roofdieren. Nog geen dertig minuten voor de show werd Ettore Weber vermalen tussen de kaken van vier tijgers.

Volledig scherm
De tijgers speelden een half uur lang met het ontzielde lichaam van Weber. © Shutterstock

Circo Marina Monti Orfei, zoals het circus heet waar Weber met zijn grote katten optrad, arriveerde 15 juni in de plaats Bari in het zuidoosten van Italië. De 61-jarige roofdierentemmer, die bekendstaat als een van de grootste in het vak, zou er tot 14 juli zijn kunsten vertonen, maar het gestreepte viertal dacht daar duidelijk anders over.

Met nog een half uur te gaan, repeteerde Ettore de voorstelling van donderdag. Een van de tijgers sloeg hem echter tegen de grond, waarna de andere drie bovenop hem doken. Weber probeerde zich nog te ontworstelen aan de greep van de tijgers, maar die gaven hem geen kans. Ze beten hem dood en scheurden hem aan stukken.

Verminkt

Volledig scherm
Ettore Weber. © Circo Marina Monti Ofrei

Volgens La Gazzetta del Mezzogiorno probeerden Webers collega’s tevergeefs de dieren te verjagen. Daarbij werden aldus ooggetuigen brandblussers gebruikt, maar ook die haalden weinig uit. Voor het oog van de hulpeloze circusmedewerkers speelden de dieren zeker een half uur met Webers verminkte lichaam. 

Pas toen de tijgers weer in hun kooien zaten, en alle hulp al te laat kwam, kon men bij de levenloze dompteur komen. Ambulancepersoneel stelde vast dat Weber aan een reeks zware verwondingen, waaronder aan zijn ruggengraat, was bezweken. De circuswereld is geschokt door diens overlijden.

De politie van Bari is een onderzoek gestart naar de dood van Weber en probeert de gebeurtenissen die tot de aanval hebben geleid in kaart te brengen. Het is nog onzeker of de voorstellingen van Circo Ofrei, een van Italië’s beroemdste circussen, nog doorgaan na het drama. De tijgers en vier andere roofdieren zijn in beslag genomen en naar een dierentuin gebracht. 

 1. Bodybuilder laat met olie gevulde megabiceps weghalen: ‘Raar hoor, die dunne armen’

  Bodybuil­der laat met olie gevulde megabiceps weghalen: ‘Raar hoor, die dunne armen’

  Kirill Tereshin (23), een Russische bodybuilder met biceps die door synthetische olie-injecties minstens zo groot als een voetbal zijn geworden, is in een ziekenhuis in Moskou geopereerd aan zijn opgezwollen armen omdat een deel van zijn spieren begon af te sterven. Bij de ingreep is volgens Tereshin ongeveer anderhalve kilo zo goed als dood weefsel verwijderd. ‘Popeye’ moet nog twee of drie keer onder het mes om de rest weg te laten halen.
 2. Yorkshire terriër verpletterd nadat koerier zwaar postpakket over schutting gooide

  Yorkshire terriër verplet­terd nadat koerier zwaar postpakket over schutting gooide

  Een echtpaar uit het stadsdeel Venice in Los Angeles is in diepe rouw gedompeld, omdat hun zo geliefde Yorkshire terriër Cooper onlangs is verpletterd door een loodzwaar postpakket dat een kennelijk zeer gehaaste koerier over de schutting van hun tuin liet vallen. Ze eisen dat bezorgdienst FedEx de verantwoordelijke medewerker op het matje roept en personeel nadrukkelijk wijst op de mogelijke gevaren van het te hardhandig deponeren van bestellingen.
 3. Senior met extreme verzamelwoede 15 uur lang begraven onder ingestorte berg eigen zooi

  Senior met extreme verzamel­woe­de 15 uur lang begraven onder ingestorte berg eigen zooi

  Een seniore vrouw met extreme verzamelwoede uit een buitenwijk van de Australische stad Sydney is gisteren letterlijk bedolven onder haar eigen troep. Volgens lokale media stortte een gigantische berg opgestapelde persoonlijke bezittingen plotseling in. De zooi die bovenop de zogenoemde hoarder belandde bleek zo zwaar dat het slachtoffer zich met geen mogelijk kon bevrijden. De fragiele bejaarde zou minstens 15 uur, kermend van de pijn, klem hebben gelegen onder de zelf veroorzaakte vuilnisbelt.