Volledig scherm
Het stoffelijk overschot werd aan boord van een toestel van Etihad gevonden. © REUTERS

Dode baby gevonden in toilet van vliegtuig in Indonesië

In Indonesië is vandaag een vrouw aangehouden die mogelijk haar pasgeboren kind dood heeft achtergelaten in het toilet van een vliegtuig. Ze zou tijdens een vlucht van Bangkok naar Jakarta stiekem zijn bevallen.

De ontdekking werd pas gedaan toen crewleden het vliegtuig van luchtvaartmaatschappij Etihad schoon wilden maken. Zij troffen het stoffelijk overschot aan in een plastic zak, die in een lade in de toiletruimte was weggestopt.

De 37-jarige vrouw kreeg tijdens de vlucht last van bloedingen, waarna ze het toilet opzocht. Ze was er daarna fysiek slecht aan toe en moest aan het zuurstof. De piloot besloot daarop het toestel terug te laten keren naar Bangkok. Daar stond een medisch team klaar om de vrouw weer op te lappen. 

Aangehouden

De Indonesische vrouw vertrok enkele uren later alsnog naar Jakarta, waar ze na de landing direct werd aangehouden. ,,Ze zag er slecht uit en wordt pas ondervraagd als ze daar toe in staat is'', zei Ahmad Yusuf, politiechef van de luchthaven van Jakarta.

Volgens de lokale krant The Jakarta Post zou de vrouw hebben toegegeven dat het inderdaad om haar baby gaat. De doodsoorzaak van het kind is nog niet bekendgemaakt.

 1. Make-upartieste gebruikt dode maden als aanvulling op mascara
  foto's

  Make-upartieste gebruikt dode maden als aanvulling op mascara

  De in Californië werkende make-upartieste Jasmine gebruikt niet alleen doorsnee cosmetica om haar gezicht en dat van anderen te verfraaien, maar ook dode meelwormen, spinnen, vlinders, sprinkhanen, kevers , torretjes, bijen, wespen en zelfs schorpioenen en duizendpoten. Volgens de visagiste, die zich alle technieken zelf eigen maakte, zorgen haar opmerkelijke creaties met diertjes die ooit echt leefden voor een 'veel natuurlijkere look. Een paar voorbeelden van kunstwerkjes die te zien zijn op Jasmine Butterfly's Instagram.
 2. Bizarre auto-inbraak in Amsterdam: inbreker vermomt zich als kerstboom

  Bizarre auto-inbraak in Amsterdam: inbreker vermomt zich als kerstboom

  De Politie Amsterdam Oost Zeeburg plaatste zaterdag een bizarre video op Facebook. Op camerabeelden van een nabijgelegen Stayokay-hotel is te zien hoe een inbreker vrijdagnacht probeerde een auto te openen. De dief lijkt zich bewust van bewakingscamera's, want hij kiest voor een goede vermomming. ,,Met kerst lijkt dit enkel voorbestemd aan de rendieren, maar deze kerstboom laat op innovatieve wijze merken dat hij ballen heeft,'' schrijft de politie in het facebookbericht.