Volledig scherm
De man was, zo dacht zijn familie, een jaar geleden al gecremeerd. © Shutterstock

'Dode' Japanner duikt jaar na zijn crematie plots weer levend op

Een Japanse vrouw keek raar op toen haar man, een jaar na zijn crematie, plotseling levend opdook. De autoriteiten gaven vorig jaar een lichaam vrij dat van haar vermiste echtgenoot zou zijn.

Het betreffende lichaam was in juni vorig jaar aangetroffen in een rivier in het oosten van Tokio. De politie heeft toegegeven dat het gaat om de stoffelijke resten van een andere man die op ongeveer hetzelfde moment als vermist was opgegeven. Lichamen die niet gelinkt worden aan een misdaad gaan in Japan zonder verdere tests naar de familie.

Hij had ongeveer dezelfde lengte en leeftijd als de verdwenen echtgenoot van de vrouw. Zijn vrouw en twee familieleden meenden ook het lichaam te herkennen. De 'dode' echtgenoot dook vorige maand echter levend op. Daarop informeerde zijn vrouw de politie over de blunder.

Het teruggegeven lichaam is inmiddels al gecremeerd. De politie betreurt de fout en zegt maatregelen te nemen om herhaling te voorkomen. De resten van de andere man worden alsnog aan de juiste familie gegeven. Het is onduidelijk waar de vermiste man het afgelopen jaar heeft doorgebracht.

  1. Heftige catfight bij McDonald’s loopt volledig uit de hand
    video

    Heftige catfight bij McDonald’s loopt volledig uit de hand

    Een knallende ruzie tussen een bediende en een vrouwelijke klant van een McDonald’s-vestiging in de Amerikaanse gokstad Las Vegas is vandaag op schokkende wijze uit de hand gelopen. De vrouwen kregen onenigheid nadat de bezoekster aangaf een beker te willen en deze met water te willen vullen. Volgens het personeel wilde ze eigenlijk gratis frisdrank uit de machine. De klant beledigde vervolgens het personeel, waarna een behoorlijk heftige catfight ontstond voor de bestelbalie.