Volledig scherm
Tizón © Twitter

Doodliggende hond neemt behulpzame man in de maling

Een loslopende hond uit Spanje blijkt het kunstje 'doodliggen' zó goed te beheersen, dat geschrokken voorbijgangers bijna dagelijks de politie bellen om melding te maken van een ernstig ziek of zelfs overleden huisdier. 

De acterende viervoeter, Tizón, is eigendom van iemand die in de bergen bij Madrid woont. Vorige week werd de hond voor de zoveelste keer 'levenloos' aangetroffen door recreant Manuel Delgado die een wandeltochtje door de bergen maakte. Delgado schrok zich kapot, zo meldt hij op sociale media, toen de hond plotseling uit het niets dood leek te vallen. Nadat hij het dier had geaaid, stak het zijn kop omhoog en begon te kwispelen. 

Omdat de vinder zich toch zorgen maakte over de gezondheid van de hond, besloot hij de eigenaar te achterhalen. Dat lukte via een gsm-nummer op Tizóns halsband. Maar het baasje nam de telefoon niet op. ,,Toen heb ik de politie gebeld'', schrijft Delgado in zijn hilarische post. 

Vervolgens kreeg de Spanjaard de verrassing van zijn leven. De politie bleek niet echt gealarmeerd door zijn verhaal. Sterker nog: de politie bleek bijna dagelijks telefoontjes te krijgen van mensen die zeggen een gewonde of zieke hond te hebben gevonden in het gebied. Hij doet maar alsof en is kerngezond, vertelde de politie hem. 

Omdat Delgado de reactie van de agent niet helemaal vertrouwde nam hij de proef op de som. Nadat Tizón weer dood in het gras was gaan liggen, draaide hij hem de rug toe waarna het dier gelijk weer tot 'leven' kwam. ,,Zijn acteerprestaties zijn subliem. Tizón lijkt echt morsdood'', aldus Delgado die na zijn post op Twitter ettelijke reacties kreeg. Met name van mensen die ook al eens werden 'opgelicht' door de hond die zijn truc ook vaak toepast langs de weg. Dan stoppen auto's en stappen mensen uit om hem te checken. 

 1. Make-upartieste gebruikt dode maden als aanvulling op mascara
  foto's

  Make-upartieste gebruikt dode maden als aanvulling op mascara

  De in Californië werkende make-upartieste Jasmine gebruikt niet alleen doorsnee cosmetica om haar gezicht en dat van anderen te verfraaien, maar ook dode meelwormen, spinnen, vlinders, sprinkhanen, kevers , torretjes, bijen, wespen en zelfs schorpioenen en duizendpoten. Volgens de visagiste, die zich alle technieken zelf eigen maakte, zorgen haar opmerkelijke creaties met diertjes die ooit echt leefden voor een 'veel natuurlijkere look. Een paar voorbeelden van kunstwerkjes die te zien zijn op Jasmine Butterfly's Instagram.
 2. Bizarre auto-inbraak in Amsterdam: inbreker vermomt zich als kerstboom

  Bizarre auto-inbraak in Amsterdam: inbreker vermomt zich als kerstboom

  De Politie Amsterdam Oost Zeeburg plaatste zaterdag een bizarre video op Facebook. Op camerabeelden van een nabijgelegen Stayokay-hotel is te zien hoe een inbreker vrijdagnacht probeerde een auto te openen. De dief lijkt zich bewust van bewakingscamera's, want hij kiest voor een goede vermomming. ,,Met kerst lijkt dit enkel voorbestemd aan de rendieren, maar deze kerstboom laat op innovatieve wijze merken dat hij ballen heeft,'' schrijft de politie in het facebookbericht.