Volledig scherm
Na de gevel te hebben geramd, liep de beschonken Rus de winkel in om een fles drank te stelen. © REUTERS

Dronken Rus steelt 'tank' om na sluitingstijd fles wijn te scoren

De winters in Rusland zijn koud en traditiegetrouw grijpt menig inwoner naar de fles om het iets warmer te krijgen. Deze dronken Rus ging wel erg ver om na sluitingstijd nog een drankje te scoren. Hij trotseerde de koud in een gestolen 'tank'.

De man stal de DOSAAF lichtgepantserde rupsbandtractor van een militair oefenterrein  in Moermansk en ging ermee winkelen. Proletarisch dan. Na een rit door een bos arriveerde de beschonken bestuurder in het ondergesneeuwde plaatsje Apatity en zette koers naar een lokale supermarkt.

Voor hij het vervaarlijk ogende
 legervoertuig door de pui van de winkel reed, ramde hij eerst nog een geparkeerde auto die daarbij zwaar beschadigd raakte. De rossende Rus klom vervolgens doodgemoedereerd uit de pantserwagen, bekeek nog even de ravage die hij had aangericht en liep toen de supermarkt in.

Eenmaal binnen werd hij vrij snel ingerekend, maar niet voordat hij nog snel een fles wijn had gesnaaid, meldt 
nieuwssite Hibiny.com. Bij het voorval raakte wonderwel niemand gewond.

Volledig scherm
Een voor de deur geparkeerde Daewoo moest het ontgelden en liep flinke schade op. © REUTERS
Volledig scherm
De dronken tankkaper werd na zijn doldwaze daad snel ingerekend. © AP
 1. Make-upartieste gebruikt dode maden als aanvulling op mascara
  foto's

  Make-upartieste gebruikt dode maden als aanvulling op mascara

  De in Californië werkende make-upartieste Jasmine gebruikt niet alleen doorsnee cosmetica om haar gezicht en dat van anderen te verfraaien, maar ook dode meelwormen, spinnen, vlinders, sprinkhanen, kevers , torretjes, bijen, wespen en zelfs schorpioenen en duizendpoten. Volgens de visagiste, die zich alle technieken zelf eigen maakte, zorgen haar opmerkelijke creaties met diertjes die ooit echt leefden voor een 'veel natuurlijkere look. Een paar voorbeelden van kunstwerkjes die te zien zijn op Jasmine Butterfly's Instagram.
 2. Bizarre auto-inbraak in Amsterdam: inbreker vermomt zich als kerstboom

  Bizarre auto-inbraak in Amsterdam: inbreker vermomt zich als kerstboom

  De Politie Amsterdam Oost Zeeburg plaatste zaterdag een bizarre video op Facebook. Op camerabeelden van een nabijgelegen Stayokay-hotel is te zien hoe een inbreker vrijdagnacht probeerde een auto te openen. De dief lijkt zich bewust van bewakingscamera's, want hij kiest voor een goede vermomming. ,,Met kerst lijkt dit enkel voorbestemd aan de rendieren, maar deze kerstboom laat op innovatieve wijze merken dat hij ballen heeft,'' schrijft de politie in het facebookbericht.