Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Duitse rechtbank: vrouw mag blijven klagen over indringende kaaslucht

Een rechtbank in het zuiden van Duitsland heeft bepaald dat een vrouw wel mag klagen over de walm van de kaaswinkel waar ze boven woont, maar geen waarschuwingsborden mag ophangen.

Manuela Krager woont buiten een kaaswinnkel in Bad Heilbrunn, buiten München. Ze zegt al sinds 2016 last te hebben van de lucht die uit de winkel komt en had bordjes opgehangen om anderen te waarschuwen. Volgens de vrouw komt de kaasgeur haar huis binnen door de ramen, het trappenhuis en zelfs uit haar stopcontacten. 

De bordjes mogen niet meer, aldus de rechtbank. Volgens de kaaswinkel waren de waarschuwingsafbeeldingen, met daarop een neus die tussen twee vingers wordt dichtgeknepen, slecht voor de omzet. De winkel verkoopt zo’n 200 soorten kaas. Volgens de eigenaar is de geur niet alleen van hem afkomstig, maar ook van boerderijen in de buurt.

Krager zegt tevreden te zijn met de uitspraak. Zij mag verbaal blijven klagen en meer heeft ze nooit gewild, zegt ze. De kaaswinkel beraadt zich inmiddels op een verhuizing.

  1. Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politiehond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politie­hond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Politieagenten in de Amerikaanse plaats Pasco dachten aanvankelijk dat straathondje Eddie door een auto was aangereden toen ze hem vonden. Het dier was blind aan een oog en zwierf al een maand over straat. Een dierenarts ontdekte dat de pup een tumor heeft en daardoor minder dan een jaar te leven. Voorzien van een eigen uniform, compleet met insignes, schittert Eddie nu als politiehond.
  2. Gewichtheffer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

    Gewichthef­fer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

    Arbab Khizer Hayat, een 27-jarige en 444 kilo zware gewichtheffer uit de Pakistaanse stad Mardan, is naarstig op zoek naar een vrouw in zijn leven. De kolossale krachtpatser stelt wel een paar eisen aan zijn toekomstige echtgenote. Ze moet minimaal 100 kilo wegen en een lengte hebben van 1,90 meter. ,,De bijna driehonderd vriendinnen die ik de afgelopen jaren had, waren allemaal te licht gebouwd en klein van stuk waardoor ze het risico liepen door mij te worden verpletterd.”