Volledig scherm
© Rv

'Harigste meisje ter wereld' trouwt met de liefde van haar leven

Ooit werd Supatra Sasuphan (17) uit Bangkok het meest behaarde meisje ter wereld genoemd. Nu gaat ze met een compleet nieuwe look door het leven én heeft ze haar grote liefde gevonden.

Volledig scherm
© Rv

Supatra lijdt aan het syndroom van Ambras, ook wel bekend als het weerwolfsyndroom. Dat betekent dat ze al vanaf haar geboorte extreem behaard is. Van haar armen, benen en rug tot zelfs haar gezicht.

In haar vroege kinderjaren bereikten die fijne lanugoharen een lengte van ruim tien centimeter. Zeven jaar geleden kreeg ze een vermelding in het Guinness Book of Records als 'harigste tiener'. ,,Deze aandoening maakt me speciaal. Dit is de gelukkigste dag uit mijn leven", verklaarde de Thaise toen. ,,Sommige mensen proberen heel hard om een wereldrecord te vestigen, maar ik moest gewoon enkele vragen beantwoorden. Eigenlijk voel ik me ook niet anders, ik heb bijvoorbeeld veel vriendjes op school."

Apekop
Ze vervolgde: ,,Ik ben wel eens gepest geweest. 'Apenkop' of 'Chewbacca', riepen ze dan. Maar daar zijn ze intussen mee gestopt. Ik ben het inmiddels al zo gewend dat ik al dat haar niet meer voel. Als het echt lang hangt, is het soms wel moeilijk om te kijken."

Tot nu toe blijft het syndroom onbehandelbaar, zelfs een laserbehandeling leverde niet het gewenste resultaat op. Het haar groeide zelfs sneller en dikker terug. Onlangs deelde het meisje een foto van haar gezicht zonder haar. Ze scheert haar gezicht sinds ze met de liefde van haar leven trouwde. ,,
Ik hoop dat er ooit een remedie tegen gevonden wordt."

Er zijn wereldwijd ongeveer vijftig gevallen van aangeboren uitgebreide hypertrichose bekend. 

Volledig scherm
© Rv
 1. Make-upartieste gebruikt dode maden als aanvulling op mascara
  foto's

  Make-upartieste gebruikt dode maden als aanvulling op mascara

  De in Californië werkende make-upartieste Jasmine gebruikt niet alleen doorsnee cosmetica om haar gezicht en dat van anderen te verfraaien, maar ook dode meelwormen, spinnen, vlinders, sprinkhanen, kevers , torretjes, bijen, wespen en zelfs schorpioenen en duizendpoten. Volgens de visagiste, die zich alle technieken zelf eigen maakte, zorgen haar opmerkelijke creaties met diertjes die ooit echt leefden voor een 'veel natuurlijkere look. Een paar voorbeelden van kunstwerkjes die te zien zijn op Jasmine Butterfly's Instagram.
 2. Bizarre auto-inbraak in Amsterdam: inbreker vermomt zich als kerstboom

  Bizarre auto-inbraak in Amsterdam: inbreker vermomt zich als kerstboom

  De Politie Amsterdam Oost Zeeburg plaatste zaterdag een bizarre video op Facebook. Op camerabeelden van een nabijgelegen Stayokay-hotel is te zien hoe een inbreker vrijdagnacht probeerde een auto te openen. De dief lijkt zich bewust van bewakingscamera's, want hij kiest voor een goede vermomming. ,,Met kerst lijkt dit enkel voorbestemd aan de rendieren, maar deze kerstboom laat op innovatieve wijze merken dat hij ballen heeft,'' schrijft de politie in het facebookbericht.