Hond ‘adopteert’ negen weeskuikens

VideoDe 10-jarige labrador Fred is ‘papa’ geworden. De hond ontfermt zich over negen eendjes bij kasteel Mountfitchet in het Britse Essex, sinds hun moeder is verdwenen.

Volledig scherm
De 10-jarige labrador Fred is ‘papa’ geworden. De hond ontfermt zich over negen eendjes bij kasteel Mountfitchet in het Britse Essex, sinds hun moeder is verdwenen. © Mountfitchet Castle

De moeder van de kuikentjes was nergens te bekennen toen het personeel hen alleen zag rond waggelen. ,,Fred nam ze onmiddellijk mee en is sindsdien aan het babysitten.''

De eendjes volgen hem zelfs de slotgracht in voor een duik, zegt het personeel. Het gereconstrueerde Normandische kasteel, een toeristische trekpleister, herbergt een aantal geredde dieren, maar Fred is de ‘huishond’.

Onder zijn poot

Volledig scherm
De 10-jarige labrador Fred is ‘papa’ geworden. De hond ontfermde zich over negen eendjes bij kasteel Mountfitchet in het Britse Essex, nadat hun moeder was verdwenen. © Mountfitchet Castle

Volgens een woordvoerster was het personeel ‘erg bezorgd’ toen de moeder van de eendjes donderdag verdween, waardoor de kleintjes ‘er een beetje verloren’ uitzagen. Maar Fred, de hond van één van de eigenaren van de attractie, kwam binnen om te helpen. ,, We brachten de eendjes het huis in omdat ze te jong zijn om voor zichzelf te zorgen, en Fred nam ze gewoon onder zijn poot - in plaats van zijn vleugel'', aldus zijn baasje Jeremy Goldsmith tegen de BBC.

De eendjes slapen met Fred in de hondenmand en volgen hem alsof hij hun moeder is. ,,Ze zijn absoluut dol op hem en hij heeft zelf aangeboden om een thuisblijfvader te zijn om voor de negen baby-eendjes te zorgen'', zegt Goldsmith.

Hij verwacht dat Fred’s babysitservice nog een paar weken zal duren, waarna de kuikentjes vrij zullen zijn om in het kasteel te blijven of te vertrekken.