Volledig scherm
Cisse op een paar meter afstand van de granaat © Kristien Bollen

Jochie van 5 vindt granaat in zand: Kijk papa, een ei

Jef Adriaens (35) en zijn 5-jarige zoontje Cisse uit het Belgische Okselaar zullen hun uitstap naar de kapper van zaterdag niet snel vergeten. Tijdens een tussenstop langs een zandhoop vond Cisse een handgranaat.

Volledig scherm
De gevonden granaat © Kristien Bollen

De twee waren zaterdag onderweg naar de kapper. Ze besloten een kortere weg te nemen en kwamen daarbij langs een zandhoop bij rivier de Demer. Voor Cisse een reden om daar naartoe te rennen en erin te spelen.

Nadat hij wat door het zand had gevoeld, trof hij een voorwerp aan dat leek op een ei aan. Het bleek om een handgranaat te gaan. Jef alarmeerde direct de hulpdiensten en voor ze het beseften was de omgeving afgesloten.

Niet geschrokken
,,Cisse dolde wat in het zand. Even later kwam hij terug en zei dat hij iets had gevonden wat op een ei leek", zegt vader Jef. ,,Gelukkig lag die grond daar al een tijdje en was die al wat aan elkaar 'gekoekt'. Daardoor kreeg Cisse het projectiel niet uit de grond. Toch was het duidelijk zichtbaar dat het om een granaat ging."

De twee schrokken niet, omdat al duidelijk was dat er vaak met vrachtwagens over de granaat heen was gereden. 

De ontmijningsdienst (DOVO) kwam ter plaatse om de granaat, wellicht een explosief uit de Tweede Wereldoorlog, mee te nemen en op een andere plek gecontroleerd te laten ontploffen.

 1. Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politiehond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

  Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politie­hond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

  Politieagenten in de Amerikaanse plaats Pasco dachten aanvankelijk dat straathondje Eddie door een auto was aangereden toen ze hem vonden. Het dier was blind aan een oog en zwierf al een maand over straat. Een dierenarts ontdekte dat de pup een tumor heeft en daardoor minder dan een jaar te leven. Voorzien van een eigen uniform, compleet met insignes, schittert Eddie nu als politiehond.
 2. Gewichtheffer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

  Gewichthef­fer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

  Arbab Khizer Hayat, een 27-jarige en 444 kilo zware gewichtheffer uit de Pakistaanse stad Mardan, is naarstig op zoek naar een vrouw in zijn leven. De kolossale krachtpatser stelt wel een paar eisen aan zijn toekomstige echtgenote. Ze moet minimaal 100 kilo wegen en een lengte hebben van 1,90 meter. ,,De bijna driehonderd vriendinnen die ik de afgelopen jaren had, waren allemaal te licht gebouwd en klein van stuk waardoor ze het risico liepen door mij te worden verpletterd.”
 3. Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

  Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

  Dit is Bazooka, een lieve kater van 5 jaar oud die je niet snel over het hoofd ziet. Bijna 16 kilo weegt het rossige huisdier. Na het overlijden van zijn, naar verluidt dementerende baasje, kwam het kattenbeest in een asiel terecht. Het vermoeden bestaat dat Bazooka's eigenaar regelmatig vergat dat hij het dier al eten had gegeven, met als gevolg dat zijn bakje nooit leeg was. Niet echt gezond en daarom gaat de gezellige dikkerd nu op dieet.