Volledig scherm
William © Facebook

Jongetje zonder armpjes mag niet met voetjes eten in restaurant

In Amerika is een pannenkoekenrestaurant onder vuur komen te liggen, omdat een 3-jarig jongetje  dat zonder armpjes werd geboren er niet op tafel met zijn voetjes mocht eten. De manager van het eethuis vond het onhygiënisch dat de gehandicapte William de strooppot aanraakte met zijn voetjes. 

Volledig scherm
William © Facebook

Volgens Alexis Bancroft, de moeder van het jongetje, had zij, voordat ze aan tafel gingen, op het toilet de voetjes van haar zoontje gewassen. Desondanks werd  haar bij restaurant IHOP in Hot Springs (Arkansas) vriendelijk verzocht de kleine William op een stoel te zetten.  

Omdat de restaurantmanager voet bij stuk hield, besloot Bancroft het voorval naderhand uitgebreid op Facebook te zetten. Dat bericht werd gisteren opgepikt door een aantal Amerikaanse media en ging vervolgens de hele wereld over. Zelfs werd opgeroepen de firma voortaan te boycotten. 

De directie van de pannenkoekenhuizen heeft inmiddels excuses aangeboden aan de zwaar teleurgestelde moeder die uit eten was gegaan met haar drie kinderen. Het bedrijf heeft beloofd alle personeelsleden een extra training te geven over hoe om te gaan met gehandicapten. De manager die de moeder aansprak tijdens het etentje is inmiddels ter verantwoording geroepen. Hij is nog wel in dienst maar zou plannen hebben uit eigen beweging op te stappen.  

Woordenwisseling

In de Facebookpost van de moeder is te lezen dat ze een pittige discussie had met de manager in kwestie. Toen Alexis Bancroft hem vroeg of hij bij alle gasten controleerde of ze hun handen voor het eten hadden gewassen, reageerde hij ontkennend. ,,Raar, want vieze handen aan tafel lijken me erger dan brandschone voeten'', aldus de moeder die tijdens de woordenwisseling steun kreeg van andere klanten waarvan een paar opstonden en boos de zaak verlieten. 

Hoewel de moeder de excuses van het bedrijf heeft aanvaard, blijft ze toch gemengde gevoelens houden. Volgens Bancroft is haar zoontje na het discriminerende incident erg onzeker en angstig geworden. ,,De volgende dag wilde hij niet meer op tafel zitten tijdens het eten, maar op een stoel. Dat mag maar dan krijgt hij natuurlijk geen hap naar binnen.''

Volledig scherm
William werd zonder armpjes geboren. © Facebook