Kajakker redt eekhoorntje van verdrinking

VideoIn de Amerikaanse staat Missouri heeft een kajakker een eekhoorn een handje geholpen tijdens een overstroming in Fenton. Het diertje probeerde wanhopig een boom te bereiken maar de stroming was erg sterk.

,,Je kunt hem uit de boom voor mij zien springen en beginnen te zwemmen, maar de stroming trok hem snel mee", schrijft Tony Weiss bij de video die hij filmde op de Meramecrivier. ,,Ik weet dat eekhoorns geen Engels verstaan, maar ik kon het toch niet laten wat aanmoedigingen te roepen."

Met een klein zetje van zijn roeispaan kon Weiss de eekhoorn op zijn bootje laten kruipen. Het dier kon zo een stuk dichter bij de boom springen en zich in veiligheid brengen.

  1. Kritiek op stel dat in safaristijl trouwde met daarbij als zebra's beschilderde ezels

    Kritiek op stel dat in safari­stijl trouwde met daarbij als zebra's beschilder­de ezels

    Dierenactivisten zijn woest op een Spaanse koppel dat afgelopen zaterdag tijdens hun huwelijksfeest in safaristijl in de kustplaats Cádiz (Andalusië) twee ezels liet beschilderen met witte verf en zwarte zebrastrepen. Een voorbijganger die de knullig getransformeerde hoefdieren spotte, zette beelden daarvan op Facebook. ,,Een beschamende en infantiele vorm van dierenmishandeling”, luidt zijn felle kritiek.