De chairchallenge.
Volledig scherm
De chairchallenge. © YouTube

Maffe stoelchallenge gaat viraal: meeste vrouwen kunnen het maar mannen vaak niet

Op sociale media gaat momenteel een ‘challenge’ viraal die opmerkelijk genoeg vrij makkelijk is te doen door vrouwen terwijl mannen er meestal niet in slagen de ogenschijnlijk simpele uitdaging tot een goed einde te brengen. Ettelijke hilarische filmpjes tonen aan dat bij de chairchallenge vrouwen inderdaad in het voordeel zijn en het andere geslacht roemloos te onder gaat. Probeer zelf maar! 

De challenge, die al jaren bestaat maar opeens weer populair is geworden, werkt als volgt. Ga de lengte van twee voetstappen van een muur staan, buig voorover en leun vervolgens met je hoofd tegen de muur. Pak dan een stoel (even van tevoren klaarzetten) en schuif die onder je. Til de stoel op en druk dan het meubelstuk tegen de borst. Vervolgens probeer je, inclusief stoel in die positie, weer rechtop te gaan staan. Het lijkt doodsimpel om alle stappen in genoemde volgorde te doorlopen, maar het venijn (omhoog komen) zit hem aantoonbaar in de staart.    

Menigeen breekt zich het hoofd over het feit dat opvallend veel vrouwen de #chairchallenge wel kunnen en mannen vaak niet. De Amerikaanse wetenschapper Jeremy Johnson vermoedt dat het iets te maken heeft met het centrum van de massa van het lichaam. ,,Bij vrouwen ligt dat middelpunt wat lager in het heupgebied en bij mannen juist hoger”, reageert hij in een persoonlijk internetblog. ,,Als vrouwen over de stoel buigen, ligt het massacentrum ongeveer boven hun voeten en bij mannen wat meer naar voren boven de stoel.”

Voeten

Brian Ford, een professor aan de Britse Cambridge universiteit vermoedt dat de voetlengte een voorname rol speelt bij de uitdaging. ,,Het klopt dat het massa- of zwaartekrachtcentrum bij vrouwen enkele centimeters lager ligt dan bij mannen, maar dat speelt geen rol bij deze uitdaging”, vertelde hij aan tabloids The Sun en Mirror. ,,Mannen hebben langere voeten dan vrouwen en zullen dus op grotere afstand van de muur staan: gemiddeld 60 centimeter. Daardoor val je als man in die houding als het ware voorover en wordt opstaan lastig. Omdat vrouwen dichter bij de muur staan, komen ze makkelijker overeind.”

Dat het sommige mannen toch lukt om de uitdaging te voltooien heeft, aldus Ford, te maken met hun schoenmaat. ,,Mannen met kleine voeten kunnen het waarschijnlijk. Maar lieden met enorme schuiten ongetwijfeld niet.” Andersom geldt hetzelfde. Vrouwen met grote voeten kunnen de challenge waarschijnlijk ook niet.

Ну, как бы вот... комментарии излишни.. что крестьяне - то и обезьяне 😂😂 #chairchallenge #челенджсостулом #непросто #challenge #novosibirsk #спервогодубля

9 Likes, 8 Comments - @dima_almazov0511 on Instagram: "Ну, как бы вот... комментарии излишни.. что крестьяне - то и обезьяне 😂😂 #chairchallenge..."

El suegro, alias "el gallego". #chairchallenge #sillachallenge #thanksgiving

3,379 Likes, 180 Comments - Dr. Juan Rivera (@drjuanjr) on Instagram: "El suegro, alias "el gallego". #chairchallenge #sillachallenge #thanksgiving"

 1. Baasje in quarantaine stuurt keffertje naar winkel voor zak chips: ‘En ze slaagde in haar missie’

  Baasje in quarantai­ne stuurt keffertje naar winkel voor zak chips: ‘En ze slaagde in haar missie’

  Een man uit het Mexicaanse Pesqueria die in zelfquarantaine zit om zichzelf tegen het coronavirus te beschermen, heeft zijn chihuahua naar een supermarkt aan de overkant van de straat gestuurd voor een zak chips. Hij stopte geld en een boodschappen- en uitlegbriefje onder de halsband, waarna het keffertje al kwispelend de winkel in zou zijn gelopen. Volgens het baasje slaagde het teefje met vlag en wimpel voor deze ingewikkelde missie.
 2. Extreem rimpelige en ‘chagrijnige’ naaktkat Xherdan hit op sociale media: ‘Hij doet geen vlieg kwaad’

  Extreem rimpelige en ‘chagrijni­ge’ naaktkat Xherdan hit op sociale media: ‘Hij doet geen vlieg kwaad’

  Een 6-jarige sphynx (Canadese naaktkat) uit de Zwitserse plaats Rüti, even ten zuiden van Zürich, is in korte tijd uitgegroeid tot één van de populairste poezen op sociale media. ‘Lelijke’ Xherdan dankt zijn faam niet alleen aan het feit dat hij zo goed als geen haren heeft, maar vooral aan zijn extreme rimpels, formaat, knalblauwe ogen en een voortdurend chagrijnige blik.
 3. Donkere moeder verft haar rood omdat niemand gelooft dat roodharig en blank zoontje van haar is

  Donkere moeder verft haar rood omdat niemand gelooft dat roodharig en blank zoontje van haar is

  Ebony Lumpkin (30), een donkere vrouw uit de Amerikaanse staat Virginia, heeft uit pure wanhoop haar zwarte lokken rood geverfd, omdat haar 7-jarige zoontje Matthew - een jongetje dat met een blanke huid en knalrood haar is geboren - op school wordt gepest. Volgens zijn moeder krijgt het ventje bijna dagelijks van klasgenootjes te horen dat Ebony niet zijn biologische moeder is of dat hij geadopteerd of gestolen is. ,,Niemand gelooft dat Matthew mijn bloedeigen kind is.”
 4. Identiekste eeneiige tweeling ter wereld onder vuur wegens gevaarlijke levensstijl

  Identiek­ste eeneiige tweeling ter wereld onder vuur wegens gevaarlij­ke levens­stijl

  De Australische zussen Anna en Lucy DeCinque - die de identiekste eeneiige tweeling ter wereld worden genoemd - worden bedolven onder de kritiek omdat ze op filmkanaal YouTube hebben verklaard dat ze minimaal zes uur per dag fanatiek fitnessen en alleen iets eten voor het slapen gaan. Volgens velen is de levensstijl van de 34-jarige brunettes ‘potentieel dodelijk’ maar de beroemde dames halen hun schouders op over alle ophef. ,,We zijn gewoon excentriek en kunnen geen maat houden”, roepen ze in koor.