Volledig scherm
Een houten vlonder moet voorkomen dat ongelukkigen in het gat verdwijnen © EPA

'Melania ontsnapt': zinkgat in gazon Witte Huis zorgt voor grappenregen

Zware regenval in Washington heeft een fors gat in het gazon van het Witte Huis geslagen. Het zinkgat, of sinkhole zoals de Amerikanen zeggen, zorgt voor grote hilariteit. ,,De aarde probeert Donald Trump te verzwelgen’’, klinkt het op Twitter. ,,Melania graaft een tunnel om te ontsnappen’’, grapt een ander.

Volledig scherm
De sinkhole maakt de komiek in heel wat twitteraars los. Het regent grappen © Photo News

Witte Huisverslaggevers twitterden vandaag foto’s van het gapende gat, pal bij de persruimte van het presidentiële onderkomen. Het begon een paar dagen geleden en sindsdien groeide het zinkgat zienderogen. Het feit dat het Amerikaanse staatshoofd een paar meter verderop kantoor houdt, maakt de komiek in veel twitteraars los.

Sommige grappenmakers zien in de ingedeukte grasmat het bewijs dat first lady Melania Trump een uitbraak aan het plannen is. Anderen betitelen het gat als ‘verzetsheld’. Gezien de plaats van de verzakking, vlakbij de perskamer, wordt ook Trumps buitengewoon moeilijke relatie met de pers aan het gat gelinkt. ,,Ground breaking news’’, reageert Ariel Edwards-Levy van The Huffington Post.

Volledig scherm
Zware regenval heeft de grond onder de presidentiële grasmat weggespoeld © Photo News

CNN-correspondent Jim Acosta haalt herinneringen op aan Trumps verkiezingsbelofte ‘to drain the swamp’, doelend op het figuurlijk leegpompen van het politieke moeras in de Amerikaanse hoofdstad. Ook wordt de link gelegd met Trump en een andere betekenis van het woord sinkhole, namelijk die van ‘bodemloze put’ of een ‘afvoerputje’.

Hoewel het gat geen directe bedreiging voor het Witte Huis vormde, hebben hoveniers de omgeving rond het gat afgezet met waarschuwingslint en oranje verkeerspylonnen. Om te voorkomen dat iemand alsnog een onfortuinlijke duikeling zou maken, legden medewerkers van de hoofdstedelijke plantsoenendienst een houten vlonder over het zinkgat.

Volgens deskundigen, die de kuil inmiddels hebben gedicht, is het niet bijzonder dat wegsijpelend regenwater voor verzakkingen zorgt, zeker na de regenval van deze week. Precies een jaar geleden dook bij Trumps landgoed in Florida, Mar-a-Lago, ook een sinkhole op. Het gat van een meter bij een meter werd toen veroorzaakt door een verkeerd aangelegde afvoerpijp. 

Volledig scherm
Het zinkgat ontstond pal bij de perskamer van het Witte Huis © Photo News