Mieke ligt te schudden in haar bed als er wéér een goederentrein passeert: ‘Dit moet een keer stoppen’

Met videoRadeloos zijn ze zo langzamerhand. Aanwonenden van het spoor in onder meer Velp, Arnhem en Rheden hebben inmiddels al zo’n dertig jaar last van voorbij denderende goederentreinen.

24 reacties

 • Kenneth Tharmaratnam

  4 maanden geleden
  @Wim Tamboer: Maar dat betekent dan wel een nieuw lijntje richting Zwolle, Twente en desgewenst verder in noordelijk Nederland in plaats van een Noordtak naar Duitsland wil je alle goederentreinen op dit spoortraject weghalen.
 • Wim Tamboer

  4 maanden geleden
  Zo dan, wat zie ik hieronder een hoog NIMBY gehalte. Feit blijft dat deze lijn al zwaar overbelast is dus ik begrijp die mensen wel. En met onze huidige consumptie maatschappij zal er toch vervoerd moeten worden. Dit betekend toch uitbreiding, en dat zal een nieuw lijntje betekenen als de huidige vol zit. En Ton, wil je geen onzin roepen. Een snelle zoekopdracht laat een heel ander beeld zien.
 • mark Hartgers

  4 maanden geleden
  Heb jaren langens langs het spoor gewoond ,alles trilde als de treinen langs kwamen ,het had wel wat en het wende van zelf Mark
 • Kenneth Tharmaratnam

  4 maanden geleden
  Eigenlijk zouden alle goederentreinen die Velp en Rheden passeren daar eens moeten stoppen zodat de mensen op het begeleidende briefje bij iedere goederenwagon zelf kunnen constateren dat er ook de nodige goederentreinen voorbij komen die helemaal geen bestemming in Duitsland of verder hebben. Denk aan de industrie in Twente, Groningen (Delfzijl, hoogezand, enz.) en elders in NL. Ik zou echt niet weten wat een Noordtak of Betuweroute voor die treinen kan betekenen.
 • gejah nijman

  4 maanden geleden
  nog even dit, er gaan volgend jaar veel en veel meer goederentreinen komen. Dat is wel een probleem. En wij hebben gevulde rolluiken maar het huis trilt en schut, dat is het nare van alles. En roep niet dan had je daar niet moeten gaan wonen. Zoveel overlast was er niet. Nu zit het spoor continue dicht. En dat gaat nog beroerder worden. En die extra goederentreinen gaan in de nacht rijden. Dit noem ik asociaal.