Volledig scherm
Rue Cremieux © Instagram

Parijse straat enorme hit op Instagram: ‘Ik kan niet meer in mijn tuin eten’

Eerst vonden de inwoners van de rue Crémieux in Parijs het nog wel leuk: hun straat is een hit op Instagram. Maar nu Instagrammers van over de hele wereld hun straat komen vereeuwigen, willen ze maatregelen. ,,Onze privacy interesseert ze niet. Het gaat ze alleen maar om hun likes.’’ 

De huizen in de smalle Rue Crémieux, vlakbij de Place de la Bastille, kregen ongeveer twintig jaar geleden een flinke make-over. Toen besloten de huiseigenaren ook om hun woningen een pasteltintje te geven. In de jaren die volgden groeide de straat uit tot een populaire ‘photo opportunity'. Niet alleen ‘gewone’ toeristen, maar ook bloggers en andere influencers komen naar de straat, om maar te zwijgen van selfieminnende stelletjes. Allemaal komen ze naar Rue Crémieux, tot ergernis van de bewoners. Die willen nu zelfs dat hun straat een poort krijgt die ’s avonds en in het weekend afgesloten kan worden, maar ook tijdens zonsopgang en zonsondergang. Volgens de bewoners wordt hun straat op die momenten drukbezocht, omdat het licht mooi valt en de straat voor bezoekers dan het meest ‘Instagrammable’ is.

Een van de bewoners is - ironisch genoeg- een Instagrampagina begonnen waarop hij de frustraties omtrent Instagrammers bijhoudt en foto's verzamelt van de gekke taferelen die mensen uithalen voor de perfecte Instagramfoto. Een groep bewoners deed hun beklag tegenover Franse media: ,,Ik kan niet meer in mijn tuin eten omdat er de hele dag fotosessies voor mijn deur worden gehouden’’, klaagde er een.  ,,Laatst stond hier een rapper herrie te maken. Bleek dat hij een videoclip aan het opnemen was.’’ Een Franse vrouw zei tegen radiozender France Infos dat de Instagrammende toeristen zich vaak hufterig gedragen. ,,Onze privacy interesseert ze niets. Ze doen alles voor hun likes’’, klaagde de vrouw. 

Onder de hashtag  #ruecremieux staan tienduizenden posts.

 1. Vrouw slikt verlovingsring in tijdens nachtmerrie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Vrouw slikt verlovings­ring in tijdens nachtmer­rie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Een 29-jarige Amerikaanse vrouw die tijdens een angstaanjagende nachtmerrie droomde dat ze in een hogesnelheidstrein op advies van haar aanstaande haar verlovingsring moest inslikken om het sieraad te verstoppen voor overvallers, blijkt het juweel daadwerkelijk al slapende in haar mond te hebben gestopt. Toen Jenna Evans uit San Diego (Californië) wakker werd, ontdekte ze tot haar ontsteltenis een lege vinger.
 2. Moeder valt flauw als ‘gecremeerde’ zoon springlevend voor haar deur staat

  Moeder valt flauw als ‘gecremeer­de’ zoon springle­vend voor haar deur staat

  Russische media raken niet uitgepraat over een schokkende zaak die niet zou misstaan in het oeuvre van horrorauteur Stephen King. De 62-jarige Antonina Mikhailovna uit de havenplaats Kronstadt identificeerde in een lijkenhuis het stoffelijk overschot van haar al weken vermiste zoon Konstantin (43). Vier maanden na zijn crematie stond de ex-soldaat echter springlevend voor haar deur. ,,Ik heb me vergist. De dode in het mortuarium leek als twee druppels water op mijn Konstantin.”
 3. Experts waarschuwen voor spotgoedkoop alternatief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Experts waarschu­wen voor spotgoed­koop alterna­tief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Het gebruik van fillers om de boven- en onderlip op kunstmatige wijze wat voller te maken, lijkt een niet te stoppen trend. Maar de hoge kosten van de behandeling weerhouden menigeen van zo’n cosmetische behandeling. Jongeren hebben nu een spotgoedkoop alternatief gevonden: het vastplakken van de bovenlip onder de neus met een streepje superlijm. Instructiefilmpjes gaan momenteel viraal op sociale media.