Student bijna verpletterd onder vallend glasplafond

VideoEen student is door het oog van de naald gekropen, toen hij zich ergens in de Argentijnse stad Resistencia precies op het goede moment uit de voeten maakte voor een vallende glasplafondplaat. Volgens Pablo Onocko, het bijna-slachtoffer, heeft hij de hulp van god gehad. ,,Het is een wonder dat ik niet gewond ben geraakt.'' Het incident, waarbij behalve veel vlijmscherpe en potentieel dodelijke splinters ook een beveiliger betrokken was, is gefilmd door een bewakingscamera. Pablo vroeg de beelden op en zette ze op Facebook.

 1. Mislukte Red Bull-stunt kost Amerikaanse piloten vliegbrevet
  met video

  Mislukte Red Bull-stunt kost Amerikaan­se piloten vliegbre­vet

  Twee Amerikaanse stuntpiloten moeten hun vliegbrevet inleveren wegens een mislukte poging om op 4 kilometer hoogte van vliegtuig te wisselen. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA noemt de stunt, waarbij één toestel neerstortte maar niemand gewond raakte, ‘roekeloos en ongehoord’. De autoriteit deelt volgens The New York Times ook een boete van 4.932 dollar (ruim 4.750 euro) uit aan een van de piloten voor het verlaten van de pilotenstoel tijdens de vlucht.
 2. Wonderkind Laurent (12) haalt master in de kwantumfysica: ‘Ik vond het niet eens zo moeilijk’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Wonderkind Laurent (12) haalt master in de kwantumfy­si­ca: ‘Ik vond het niet eens zo moeilijk’

  Het Vlaams-Nederlandse wonderkind Laurent Simons liet in het verleden al vaker van zich horen. Zo haalde hij op 8-jarige leeftijd zijn gymnasiumdiploma en behaalde hij op zijn elfde zijn bachelorgraad kwantumfysica aan de Universiteit van Antwerpen. Nu is hij 12 en heeft hij ook zijn master op zak. Het genie - met een IQ van 145 - maakt zich nu op voor het halen van zijn doctoraat.