Volledig scherm
Schildpadjes Magda (L) en Lenka (R) werden in 2011 geboren in Slowakije. © REUTERS

Twee koppen, acht poten: de lotgenoten van Quint de kater

FOTOREEKSMen keek vreemd op toen afgelopen week een kat met vijf poten bij Stichting Zwerfkatten Rijnmond werd binnengebracht. Quint de kater heeft echter heel wat lotgenoten in het dierenrijk. Wij verzamelden wat foto's.

Volledig scherm
© AFP

Janus de tweekoppige schildpad vierde afgelopen september zijn twintigste verjaardag. De koppen hebben elk hun eigen wil en vechten regelmatig om voedsel.

Volledig scherm
© Getty Images

Dit biggetje uit China heeft twee koppen en drie oren. Hij werd net buiten een boeddhistische tempel gevonden. Waarschijnlijk was hij daar gedumpt. Zijn nieuwe baasje, eigenaar van een sesamolie werkplaats, was echter erg blij met het dier omdat hij een hoop bekijks trok.

Volledig scherm
© RV

Dit schaap met de vijf poten heet Jake. Na zijn geboorte op een boerderij in Wales verwachtten de boeren niet dat hij lang zou leven, maar hij bleek kerngezond. Zijn eigenaren besloten om zijn extra ledemaat uiteindelijk niet te verwijderen, iets wat normaal gesproken wel gedaan wordt. Zijn kudde accepteerde Jake zoals hij was en de band van het lammetje met zijn moeder werd zeer hecht.

Volledig scherm
© AFP

De Israëlische salamander is al een bedreigde diersoort, dus het is des te opvallender dat wetenschappers van de universiteit in Haifa deze tweekoppige variant vonden. Zij denken dat deze mutatie mede te danken is aan de toenemende sterke vervuiling van het water waar de diersoort in leeft.

Volledig scherm
© AFP

Kalfje Sana Saida zag het licht op 30 december 2013 in een dorpje in Marokko. Haar naam betekent 'gelukkig nieuwjaar' in het Arabisch, meldden verschillende media. 

Volledig scherm
© REUTERS

Katten Frank en Louie (ook wel 'Frankenlouie' genoemd) hebben een verrassend lang leven mogen leiden. Ze werden een indrukwekkende vijftien jaar oud. Hun eigenaar omschreef de katten als 'extreem ontspannen, niet bang voor vreemden en erg vriendelijk'. Frank en Louie werden in 2012 gekroond tot 'langst levende kat met twee hoofden' door het Guinness Book of World Records.

Volledig scherm
© REUTERS

Deze tweekoppige balpython uit Duitsland is geboren met twee ruggengraten. Omdat hij twee breinen heeft, wil hij soms twee verschillende richtingen tegelijk op gaan.

Volledig scherm
© AP

Acht beentjes, twee staarten en twee koppen tel je bij deze kleine krokodil. Hij is op de foto zeventien centimeter lang en weegt 70 gram.

Volledig scherm
© Stichting Zwerfkatten Rijnmond

En dus last, but not least: Quint, de kater met vijf poten. Hij werd gevonden op de Voorde in Rotterdam-Zuid en lijkt redelijk gezond. Quint is behoorlijk tam en zou dus een baasje kunnen hebben. De stichting is nog op zoek naar de eigenaar.