Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Valse zwerfkat in Japan beschuldigd van poging tot moord

De Japanse politie heeft een vooralsnog onbekende zwerfkat officieel beschuldigd van poging tot moord op een 82-jarige vrouw. Het slachtoffer werd onlangs bijna levenloos aangetroffen in haar woning in de provincie Kumamoto. Onderzoek heeft inmiddels aangetoond dat de zeker twintig diepe snijwonden in het gezicht en de hals van de vrouw zeer waarschijnlijk het gevolg zijn van een aanval van een verwilderde poes. 

Volledig scherm
© Thinkstock

Volgens de website Japan Times werd Mayuko Matsumoto gevonden door haar dochter. De bejaarde vrouw lag badend in het bloed in haar woning en vertoonde weinig tekenen van leven meer. De dochter sloeg direct groot alarm en belde de politie die de zaak inmiddels beschouwt als een officiële poging tot moord. Onderzoek heeft al aangetoond dat  er geen sporen van braak zijn in en om het huis. En ook dat de wonden in het gezicht van de vrouw wel heel erg lijken op door een kat aangebrachte nagelkrassen. 

De politie heeft ontdekt dat zich rond de woning van 
Mayuko Matsumoto veel agressieve zwerfkatten ophouden. Op een paar daarvan zijn sporen van iets wat lijkt op bloed aangetroffen. Onduidelijk is nog of het om bloed van het slachtoffer gaat. ,,Van één kat hebben we een dna-monster afgenomen om te checken of dat overeenkomt met erfelijk materiaal dat in de wonden van de vrouw is aangetroffen'', aldus de politie die verder geen mededelingen doet over de zaak die in Japan voorpaginanieuws is. Mocht een van de verdachte katten daadwerkelijk de dader zijn, dan wordt het dier hoe dan ook afgemaakt. De vrouw ligt nog in het ziekenhuis. Ze houdt hoe dan ook littekens over aan het geruchtmakende incident. 

 1. Make-upartieste gebruikt dode maden als aanvulling op mascara
  foto's

  Make-upartieste gebruikt dode maden als aanvulling op mascara

  De in Californië werkende make-upartieste Jasmine gebruikt niet alleen doorsnee cosmetica om haar gezicht en dat van anderen te verfraaien, maar ook dode meelwormen, spinnen, vlinders, sprinkhanen, kevers , torretjes, bijen, wespen en zelfs schorpioenen en duizendpoten. Volgens de visagiste, die zich alle technieken zelf eigen maakte, zorgen haar opmerkelijke creaties met diertjes die ooit echt leefden voor een 'veel natuurlijkere look. Een paar voorbeelden van kunstwerkjes die te zien zijn op Jasmine Butterfly's Instagram.
 2. Bizarre auto-inbraak in Amsterdam: inbreker vermomt zich als kerstboom

  Bizarre auto-inbraak in Amsterdam: inbreker vermomt zich als kerstboom

  De Politie Amsterdam Oost Zeeburg plaatste zaterdag een bizarre video op Facebook. Op camerabeelden van een nabijgelegen Stayokay-hotel is te zien hoe een inbreker vrijdagnacht probeerde een auto te openen. De dief lijkt zich bewust van bewakingscamera's, want hij kiest voor een goede vermomming. ,,Met kerst lijkt dit enkel voorbestemd aan de rendieren, maar deze kerstboom laat op innovatieve wijze merken dat hij ballen heeft,'' schrijft de politie in het facebookbericht.