Volledig scherm
Het vrijdag onthulde houten beeld van de Amerikaanse First Lady Melania Trump trok al meteen flink wat nieuwsgierigen. © AFP

Verbazing over ‘vogelverschrikker’-beeld Melania Trump

Nadat standbeelden van Cristiano Ronaldo, Mohammed Salah en Diego Maradona de voorbije jaren de lachers op de hand hadden gekregen, is het nu de beurt aan Melania Trump om door de grond te zakken. In haar Sloveense geboortestad Sevnica werd vrijdag een houten standbeeld onthuld, maar niet iedereen is even enthousiast. 

De reden daarvoor is duidelijk: niet omdat Melania niet geliefd zou zijn in Sevnica - er bestaan daar al Melaniacakes, Melaniapantoffels en Melaniahoning - wel omdat de gelijkenis met de Amerikaanse First Lady ver te zoeken is.

Volledig scherm
© REUTERS

Er is inderdaad veel verbeelding nodig om in het levensgrote houten standbeeld -met een kettingzaag uit een boom gesculpteerd - de trekken van het voormalige topmodel te ontwaren.

,,Vogelverschrikker’’, is de meest gebruikte beschrijving op het internet voor het standbeeld van een in een blauw pak gehulde Melania.

Het beeld werd bedacht door de Amerikaans kunstenaar Brad Downey, die de lokale artiest Ales ‘Maxi’ Zupevc inschakelde voor het snijwerk. Volgens hem is dit het eerste monument van Melania in de wereld. Ondanks de striemende kritiek is Downey in de wolken met het kunstwerk. ,,Ik snap wel waarom mensen het niet vinden lijken op haar fysieke verschijning, maar ik vind het eindresultaat absoluut mooi’’, aldus Downey.

Sinds Donald Trump het Witte Huis betrad in 2017, heeft Sevnica een grote aantrekkingskracht op toeristen en media op zoek naar het verleden van de Amerikaanse First Lady. Lokale ondernemers doen goede zaken met naar haar vernoemde lekkernijen, toeristenprullaria en tours langs markante punten uit de vroege jaren van Melania. 

Volledig scherm
De ‘echte’ Melania Trump. © REUTERS
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
Een beeld van de Argentijnse voetballegende Diego Maradona, dat in december 2017 werd onthuld in de Indiase stad Kolkata. Ook niet echt twee druppels water. © AFP
Volledig scherm
Het beeld van Cristiano Ronaldo op de luchthaven van Madeira leverde ook de nodige gefronste wenkbrauwen op. © Getty Images
Volledig scherm
Een selfie met het beeld van de Egyptische spits Mohammed Salah, dat in november 2018 werd onthuld in Sharm El Sheikh. Het beeld zorgde voor ophef omdat het hoofd van de voetballer nogal buitenproportioneel is vormgegeven en bovendien nauwelijks lijkt. © AP
 1. Bodybuilder laat met olie gevulde megabiceps weghalen: ‘Raar hoor, die dunne armen’

  Bodybuil­der laat met olie gevulde megabiceps weghalen: ‘Raar hoor, die dunne armen’

  Kirill Tereshin (23), een Russische bodybuilder met biceps die door synthetische olie-injecties minstens zo groot als een voetbal zijn geworden, is in een ziekenhuis in Moskou geopereerd aan zijn opgezwollen armen omdat een deel van zijn spieren begon af te sterven. Bij de ingreep is volgens Tereshin ongeveer anderhalve kilo zo goed als dood weefsel verwijderd. ‘Popeye’ moet nog twee of drie keer onder het mes om de rest weg te laten halen.
 2. Yorkshire terriër verpletterd nadat koerier zwaar postpakket over schutting gooide

  Yorkshire terriër verplet­terd nadat koerier zwaar postpakket over schutting gooide

  Een echtpaar uit het stadsdeel Venice in Los Angeles is in diepe rouw gedompeld, omdat hun zo geliefde Yorkshire terriër Cooper onlangs is verpletterd door een loodzwaar postpakket dat een kennelijk zeer gehaaste koerier over de schutting van hun tuin liet vallen. Ze eisen dat bezorgdienst FedEx de verantwoordelijke medewerker op het matje roept en personeel nadrukkelijk wijst op de mogelijke gevaren van het te hardhandig deponeren van bestellingen.
 3. Senior met extreme verzamelwoede 15 uur lang begraven onder ingestorte berg eigen zooi

  Senior met extreme verzamel­woe­de 15 uur lang begraven onder ingestorte berg eigen zooi

  Een seniore vrouw met extreme verzamelwoede uit een buitenwijk van de Australische stad Sydney is gisteren letterlijk bedolven onder haar eigen troep. Volgens lokale media stortte een gigantische berg opgestapelde persoonlijke bezittingen plotseling in. De zooi die bovenop de zogenoemde hoarder belandde bleek zo zwaar dat het slachtoffer zich met geen mogelijk kon bevrijden. De fragiele bejaarde zou minstens 15 uur, kermend van de pijn, klem hebben gelegen onder de zelf veroorzaakte vuilnisbelt.