Volledig scherm
© Shutterstock

Vrouw (76) verstopt man tien jaar lang in vriezer om vergoeding op te strijken

De politie van de Amerikaanse staat Utah heeft niet alleen het stoffelijk overschot van een 75-jarige vrouw ontdekt tijdens een controle. In haar vriezer in de bijkeuken vonden agenten het lijk van een man, die daar al tien jaar lag. In een notariële brief die werd aangetroffen in het huis verklaart de man dat zijn echtgenote niet verantwoordelijk is voor zijn dood.

Toen agenten van het Tooele City Police Department vorige maand bij zijn vrouw aanklopten, troffen ze haar levenloze lichaam aan. Agenten openden de koelkast en vriezer van de vrouw, Jeanne Souron-Mathers, in de hoop voedsel te vinden dat ‘een soort tijdlijn’ zou geven van wanneer ze stierf. Maar toen een rechercheur de diepvriezer in de bijkeuken opende vond hij het lichaam van een overleden man, zo vertelt politiechef Jeremy Hansen aan Amerikaanse media.

De man bleek de echtgenoot van de vrouw. Paul Mathers was 58 jaar oud toen hij voor het laatst werd gezien in een veteranenziekenhuis in 2009. ,,Ik doe dit werk al dertien jaar, dit is een van de vreemdste gevallen”, aldus Hansen. ,,We hebben nog nooit zoiets gehad.”

Macabere ontdekking

De politie deed de macabere ontdekking op 22 november en noemde het incident aanvankelijk ‘zeer verdacht’. Maar na enkele weken onderzoek, meldt de politie deze week dat ze verschillende even bizarre aanwijzingen hebben gevonden die verklaren waarom de vrouw haar man tien jaar lang in haar vriezer verstopte.

Zo vonden agenten een brief uit december 2008, die van Mathers lijkt te zijn. Daarin verklaart hij dat hij niet door zijn vrouw is vermoord. ,,We geloven dat hij een terminale ziekte had”, aldus Hansen. Experts hebben de echtheid van zijn handtekening nog niet bekeken.

Ook ontdekten ze dat Souron-Mathers sinds de dood van haar man 177.000 dollar van de veteranenvergoeding van haar man opstreek.

 1. Baasje in quarantaine stuurt keffertje naar winkel voor zak chips: ‘En ze slaagde in haar missie’

  Baasje in quarantai­ne stuurt keffertje naar winkel voor zak chips: ‘En ze slaagde in haar missie’

  Een man uit het Mexicaanse Pesqueria die in zelfquarantaine zit om zichzelf tegen het coronavirus te beschermen, heeft zijn chihuahua naar een supermarkt aan de overkant van de straat gestuurd voor een zak chips. Hij stopte geld en een boodschappen- en uitlegbriefje onder de halsband, waarna het keffertje al kwispelend de winkel in zou zijn gelopen. Volgens het baasje slaagde het teefje met vlag en wimpel voor deze ingewikkelde missie.
 2. Extreem rimpelige en ‘chagrijnige’ naaktkat Xherdan hit op sociale media: ‘Hij doet geen vlieg kwaad’

  Extreem rimpelige en ‘chagrijni­ge’ naaktkat Xherdan hit op sociale media: ‘Hij doet geen vlieg kwaad’

  Een 6-jarige sphynx (Canadese naaktkat) uit de Zwitserse plaats Rüti, even ten zuiden van Zürich, is in korte tijd uitgegroeid tot één van de populairste poezen op sociale media. ‘Lelijke’ Xherdan dankt zijn faam niet alleen aan het feit dat hij zo goed als geen haren heeft, maar vooral aan zijn extreme rimpels, formaat, knalblauwe ogen en een voortdurend chagrijnige blik.
 3. Donkere moeder verft haar rood omdat niemand gelooft dat roodharig en blank zoontje van haar is

  Donkere moeder verft haar rood omdat niemand gelooft dat roodharig en blank zoontje van haar is

  Ebony Lumpkin (30), een donkere vrouw uit de Amerikaanse staat Virginia, heeft uit pure wanhoop haar zwarte lokken rood geverfd, omdat haar 7-jarige zoontje Matthew - een jongetje dat met een blanke huid en knalrood haar is geboren - op school wordt gepest. Volgens zijn moeder krijgt het ventje bijna dagelijks van klasgenootjes te horen dat Ebony niet zijn biologische moeder is of dat hij geadopteerd of gestolen is. ,,Niemand gelooft dat Matthew mijn bloedeigen kind is.”
 4. Identiekste eeneiige tweeling ter wereld onder vuur wegens gevaarlijke levensstijl

  Identiek­ste eeneiige tweeling ter wereld onder vuur wegens gevaarlij­ke levens­stijl

  De Australische zussen Anna en Lucy DeCinque - die de identiekste eeneiige tweeling ter wereld worden genoemd - worden bedolven onder de kritiek omdat ze op filmkanaal YouTube hebben verklaard dat ze minimaal zes uur per dag fanatiek fitnessen en alleen iets eten voor het slapen gaan. Volgens velen is de levensstijl van de 34-jarige brunettes ‘potentieel dodelijk’ maar de beroemde dames halen hun schouders op over alle ophef. ,,We zijn gewoon excentriek en kunnen geen maat houden”, roepen ze in koor.