Volledig scherm
© Shutterstock

Vrouw (76) verstopt man tien jaar lang in vriezer om vergoeding op te strijken

De politie van de Amerikaanse staat Utah heeft niet alleen het stoffelijk overschot van een 75-jarige vrouw ontdekt tijdens een controle. In haar vriezer in de bijkeuken vonden agenten het lijk van een man, die daar al tien jaar lag. In een notariële brief die werd aangetroffen in het huis verklaart de man dat zijn echtgenote niet verantwoordelijk is voor zijn dood.

Toen agenten van het Tooele City Police Department vorige maand bij zijn vrouw aanklopten, troffen ze haar levenloze lichaam aan. Agenten openden de koelkast en vriezer van de vrouw, Jeanne Souron-Mathers, in de hoop voedsel te vinden dat ‘een soort tijdlijn’ zou geven van wanneer ze stierf. Maar toen een rechercheur de diepvriezer in de bijkeuken opende vond hij het lichaam van een overleden man, zo vertelt politiechef Jeremy Hansen aan Amerikaanse media.

De man bleek de echtgenoot van de vrouw. Paul Mathers was 58 jaar oud toen hij voor het laatst werd gezien in een veteranenziekenhuis in 2009. ,,Ik doe dit werk al dertien jaar, dit is een van de vreemdste gevallen”, aldus Hansen. ,,We hebben nog nooit zoiets gehad.”

Macabere ontdekking

De politie deed de macabere ontdekking op 22 november en noemde het incident aanvankelijk ‘zeer verdacht’. Maar na enkele weken onderzoek, meldt de politie deze week dat ze verschillende even bizarre aanwijzingen hebben gevonden die verklaren waarom de vrouw haar man tien jaar lang in haar vriezer verstopte.

Zo vonden agenten een brief uit december 2008, die van Mathers lijkt te zijn. Daarin verklaart hij dat hij niet door zijn vrouw is vermoord. ,,We geloven dat hij een terminale ziekte had”, aldus Hansen. Experts hebben de echtheid van zijn handtekening nog niet bekeken.

Ook ontdekten ze dat Souron-Mathers sinds de dood van haar man 177.000 dollar van de veteranenvergoeding van haar man opstreek.

 1. Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politiehond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

  Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politie­hond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

  Politieagenten in de Amerikaanse plaats Pasco dachten aanvankelijk dat straathondje Eddie door een auto was aangereden toen ze hem vonden. Het dier was blind aan een oog en zwierf al een maand over straat. Een dierenarts ontdekte dat de pup een tumor heeft en daardoor minder dan een jaar te leven. Voorzien van een eigen uniform, compleet met insignes, schittert Eddie nu als politiehond.
 2. Gewichtheffer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

  Gewichthef­fer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

  Arbab Khizer Hayat, een 27-jarige en 444 kilo zware gewichtheffer uit de Pakistaanse stad Mardan, is naarstig op zoek naar een vrouw in zijn leven. De kolossale krachtpatser stelt wel een paar eisen aan zijn toekomstige echtgenote. Ze moet minimaal 100 kilo wegen en een lengte hebben van 1,90 meter. ,,De bijna driehonderd vriendinnen die ik de afgelopen jaren had, waren allemaal te licht gebouwd en klein van stuk waardoor ze het risico liepen door mij te worden verpletterd.”
 3. Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

  Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

  Dit is Bazooka, een lieve kater van 5 jaar oud die je niet snel over het hoofd ziet. Bijna 16 kilo weegt het rossige huisdier. Na het overlijden van zijn, naar verluidt dementerende baasje, kwam het kattenbeest in een asiel terecht. Het vermoeden bestaat dat Bazooka's eigenaar regelmatig vergat dat hij het dier al eten had gegeven, met als gevolg dat zijn bakje nooit leeg was. Niet echt gezond en daarom gaat de gezellige dikkerd nu op dieet.