Volledig scherm
© Shutterstock

‘Zo, wat vind je hiervan?!’ Flatulente arrestant zet agenten in de stank

Het liep de 28-jarige Stuart Cook waarschijnlijk dun door de broek, toen agenten hem aanhielden in Aberdeen. De Schotse dienders roken een zware wietlucht rond Cook en onderwierpen hem aan een fouillering. Het was echter niet de geur van marihuana die de Schot opbrak, maar de lucht van drie ferme scheten die hij liet tijdens de visitatie.

Volledig scherm
Stuart Cooks flatulentie bezorgde hem 75 uur taakstraf. © Privéfoto

De dienstdoende agenten waren afgekomen op een aanrijding, maar kregen Cook in de smiezen toen hij tegen de bestuurder van een andere auto stond te praten. De odeur die hij verspreidde, viel niet te negeren. In Cooks auto vond de politie een kleine hoeveelheid softdrugs, waarop hij werd aangehouden.

Cook begon, zo meldt The Evening Express, direct te gillen en te schreeuwen toen hem handboeien werden omgedaan. De agressieveling werd afgevoerd naar het bureau, waar hij werd ingerekend. Alvorens hem in een politiecel te stoppen, werd Cook spreekwoordelijk ‘in de kont gekeken’. 

Opzettelijk

,,Zo, wat vind je hiervan?’’, zou Cook hebben gezegd, terwijl hij zijn darmgassen tijdens de visitatie de vrije teugel liet. Volgens de officier van Justitie Lucy Simpson bestaat er geen twijfel over dat de man de politie moedwillig in de stank zette. ,,Hij rufte drie keer opzettelijk in de richting van de agenten’’, is de lezing.

Cook bekende schuld, zowel aan het bezit van wiet als aan zijn ‘bedreigende en beledigende’ behandeling van de agenten. Het drugsakkefietje bleef onbestraft, maar hoewel zijn advocaat de gasaanval probeerde weg te wuiven als een ‘windje uit opwinding’ kwamen de stinkers Cook op 75 uur taakstraf te staan.

‘Zeer geurig’

Het is overigens niet de eerste keer dat een arrestant agenten de wind van achteren geeft.  In 2008 werd de 34-jarige Jose Cruz in het Amerikaanse West-Virginia aan de kant gezet, omdat een van zijn koplampen niet brandde. Cruz moest een nuchterheidstest doen en mocht naar aanleiding daarvan zijn roes in een cel uitslapen.

Op het bureau uitte hij middels een ferme broekhoest zijn ongenoegen en wapperde de misselijkmakende stank met zijn hand richting de agenten. ,,Het gas was zeer geurig en het contact ermee was beledigend en provocerend’’, luidde de aanklacht tegen Cruz. De openbaar aanklager liet de zaak uiteindelijk waaien. 

Als je op de loop bent voor de politie werkt winderigheid ook niet in je voordeel, zo bleek in geval van een voortvluchtige man in de staat Missouri. ,,Als je wordt gezocht en agenten ontdekken je verstopplek omdat je zulke harde scheten laat, dan heb je met recht een schijtdag’’, schreef de sheriff van Clay County op Facebook.

 1. Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politiehond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

  Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politie­hond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

  Politieagenten in de Amerikaanse plaats Pasco dachten aanvankelijk dat straathondje Eddie door een auto was aangereden toen ze hem vonden. Het dier was blind aan een oog en zwierf al een maand over straat. Een dierenarts ontdekte dat de pup een tumor heeft en daardoor minder dan een jaar te leven. Voorzien van een eigen uniform, compleet met insignes, schittert Eddie nu als politiehond.
 2. Gewichtheffer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

  Gewichthef­fer van 444 kilo zoekt droomvrouw: ‘Graag fors gebouwd anders verpletter ik haar’

  Arbab Khizer Hayat, een 27-jarige en 444 kilo zware gewichtheffer uit de Pakistaanse stad Mardan, is naarstig op zoek naar een vrouw in zijn leven. De kolossale krachtpatser stelt wel een paar eisen aan zijn toekomstige echtgenote. Ze moet minimaal 100 kilo wegen en een lengte hebben van 1,90 meter. ,,De bijna driehonderd vriendinnen die ik de afgelopen jaren had, waren allemaal te licht gebouwd en klein van stuk waardoor ze het risico liepen door mij te worden verpletterd.”
 3. Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

  Kat van bijna 16 kilo moet drastisch op dieet: baasje bleef hem maar voeren

  Dit is Bazooka, een lieve kater van 5 jaar oud die je niet snel over het hoofd ziet. Bijna 16 kilo weegt het rossige huisdier. Na het overlijden van zijn, naar verluidt dementerende baasje, kwam het kattenbeest in een asiel terecht. Het vermoeden bestaat dat Bazooka's eigenaar regelmatig vergat dat hij het dier al eten had gegeven, met als gevolg dat zijn bakje nooit leeg was. Niet echt gezond en daarom gaat de gezellige dikkerd nu op dieet.