Volledig scherm
Het is uit met de zwempret bij ’t Schaartven. © Ed van Alem

2.000 handtekeningen tegen sluiting Schaartven

OVERLOON Een petitie tegen het sluiten van zwemplas ’t Schaartven in Overloon is bijna tweeduizend keer ondertekend. De initiatiefnemers bieden de handtekeningen 27 juni, bij de eerstkomende gemeenteraadsvergadering,  aan burgemeester Karel van Soest aan.

De gemeente verkocht de plas aan Thijs Hofmans uit Overloon die besloot in het voorjaar een hek te zetten om het zwemwater en na te denken over de toekomst van het recreatiegebied. Gevolg: bij warm weer kan er geen verkoeling meer worden gezocht.   

De bezwaarmakers komen uit 130 verschillende plaatsen. ‘Mensen uit de omgeving maar ook mensen die vaak in deze omgeving op vakantie komen, tonen hiermee aan hoe teleurgesteld ze zijn met de gang van zaken rondom de verkoop en sluiting van het Schaartven’, laten de initiatiefnemers weten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland