5 nieuwe coronazieken opgenomen in ziekenhuis

BOXMEER / GENNEP - Twee met het coronavirus besmette inwoners van Boxmeer en twee Gennepenaren zijn de afgelopen 24 uur zo ziek geworden, dat ze zijn opgenomen in een ziekenhuis. In totaal liggen nu 10 Boxmerenaren en 11 inwoners van Gennep in het ziekenhuis.

In Cuijk is 1 nieuwe coronagerelateerde opname gemeld en staat de teller nu op 6. In Sint Anthonis (14), Grave (10) en Mill en Sint Hubert (6) zijn geen nieuwe ziekenhuisopnames gemeld.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt dat het aantal Nederlanders waarvan is vastgesteld dat ze zijn overleden aan corona de afgelopen 24 uur met 134 is gestegen naar 1173. Er kwamen landelijk 447 nieuwe patiënten bij die in een ziekenhuis zijn opgenomen.

Gisteren werden er nog 175 sterfgevallen toegeschreven aan het virus en werden er 722 besmette mensen opgenomen in een ziekenhuis. ‘De eerste effecten van de maatregelen lijken zichtbaar te worden’, stelt het RIVM. Eerder op de dag vertelde RIVM-directeur Jaap van Dissel al dat ‘de besmettingsgraad minder lijkt te worden’. Daarbij benadrukte hij dat de huidige maatregelen nog een tijd nodig zullen blijven om zo een opleving te voorkomen.

stockadr coronavirus corona COVID-19 ziekenhuis personeel bescherming
Volledig scherm
stockadr coronavirus corona COVID-19 ziekenhuis personeel bescherming © Getty Images/iStockphoto

Maasland