52 inwoners Land van Cuijk in ziekenhuis, 11 uit Gennep

BOXMEER / GENNEP - 52 inwoners uit het Land van Cuijk zijn opgenomen of opgenomen geweest in een ziekenhuis omdat ze zijn besmet met het coronavirus. Gennep telt tot nu toe 11 van dit soort coronapatiënten. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vanmiddag heeft bekendgemaakt.

In Grave steeg het aantal inwoners dat door een coronabesmetting in een ziekenhuis is of nog steeds wordt behandeld met 2 naar 13. In zowel Boxmeer als Sint Anthonis werd 1 opname gemeld waarmee de totalen uitkomen op 12 en 15. In Nijmegen steeg het aantal met 4 inwoners naar 87 gevallen.

1487 coronadoden

Het RIVM meldde vanmiddag dat afgelopen etmaal van 148 Nederlanders is vast komen te staan dat ze zijn overleden aan het coronavirus. Het totaal aantal bewezen sterfgevallen klimt daarmee naar 1487. Het aantal mensen dat is opgenomen of opgenomen geweest in een ziekenhuis is met 502 gevallen gestegen naar 6286. Er zijn tot nu toe 15.723 mensen positief getest, 1026 meer dan gisteren.

Lang niet alle meldingen van sterfgevallen, opnames en positieve tests worden op de dag zelf gedaan. Wie naar de laatst bijgewerkte dagcijfers kijkt, ziet dat – hoewel deze dus nog kunnen worden bijgesteld – er sinds de piek op 24 maart een duidelijke daling in het aantal ziekenhuisopnames is. De genomen maatregelen lijken dus resultaat op te leveren. Tegelijkertijd hamert het RIVM erop dat iedereen zich aan die voorschriften blijft houden.  

Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Maasland