6 nieuwe coronagevallen bekend in Boxmeer, 5 in Gennep

BOXMEER / GENNEP - Het aantal geregistreerde mensen in het Land van Cuijk en Gennep dat besmet is met het nieuwe coronavirus is flink toegenomen. Afgelopen etmaal kwamen er 19 bewezen patiënten bij, waarmee het totaal uitkomt op 124.

Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Boxmeer telt nu 25 inwoners met het coronavirus onder de leden, 6 meer dan gisteren. Ook Grave heeft 25 geregistreerde patiënten binnen de gemeentegrens. Daar werden de afgelopen 24 uur 3 mensen positief getest. In Gennep komt het totaal met 5 nieuwe gevallen op 19 en Cuijk telt nu 14 officiële coronazieken, een toename van 4. 

In Sint Anthonis bleef het dit keer rustig. Maar hoewel er slechts 1 nieuwe patiënt werd geregistreerd, blijft deze gemeente met 30 patiënten koploper in de regio. In Mill en Sint Hubert zijn geen nieuwe gevallen bekend en blijft het totaal op 11.

Nijmegen telt sinds maandagmiddag 197 geregistreerde inwoners die het nieuwe coronavirus onder de leden hebben, dat zijn er 19 meer dan een dag eerder.

In heel het verspreidingsgebied van de Gelderlander nam het aantal geregistreerde patiënten het afgelopen etmaal met 80 toe tot een totaal van 1094.

Landelijk
Het afgelopen etmaal zijn er in Nederland 93 mensen gemeld die zijn overleden aan het coronavirus. Daarmee komt het totaal op 864 patiënten. Het aantal mensen waarbij het virus is vastgesteld, is met 884 gestegen tot 11.750. In totaal zijn 3990 Covid-19 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis, een stijging van 507 personen.

De aantallen van het RIVM gaan over meldingen die dagelijks binnenkomen, maar niet elke ziekenhuisopname of ieder sterfgeval wordt meteen doorgegeven. Daardoor pakken de cijfers van eerdere dagen soms plots hoger of lager uit.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland