Uit het lesprogramma: Louna leest voor uit het Arabisch dagboek.
Volledig scherm
Uit het lesprogramma: Louna leest voor uit het Arabisch dagboek. © BING

75 jaar vrijheid Boxmeer als online lespakket

BOXMEER -  De app over 75 jaar vrijheid in de gemeente Boxmeer is door de stichting BING geschikt gemaakt voor thuis leren. De Adventure Game Het Verloren Schrift was eigenlijk bedoeld om in de klas, brugklassen en groepen 7 en 8 van de basisschool, te behandelen.

,,Toen wij wegens het coronavirus de activiteiten betreffende de viering van 75 jaar Vrijheid moesten annuleren heeft het bestuur van de Stichting BING de educatieve activiteiten voor 10-14 jarigen geschikt gemaakt als online versie en deze gratis ter beschikking gesteld aan de basisscholen, Elzendaalcollege, Proschool en Metameer in de gemeente Boxmeer", laat Ad de Ponti van BING weten.

Jeugdboekenschrijver

,,Een van de doelen in Boxmeer is ‘Vrijheid’ meer dan een begrip te laten zijn voor alle leeftijdsgroepen én ‘Vrijheid’ in de directe omgeving herkenbaar te maken.” Op verzoek van BING maakte de Boxmeerse jeugdboekenschrijver Gerard Sonnemans een passend, eigentijds project.  

,,Nu we te maken hebben met ‘thuis leren’ is de app ‘omgekat’ naar een volledig online versie. Vanuit verschillende locaties in de gemeente Boxmeer maakt de leerling in de Adventure Game een zoektocht en komt daar allerhande aspecten met betrekking tot ‘Vrijheid’ tegen", legt De Ponti uit. ,,Door een aantal vragen en opdrachten op te lossen is de leerling op een interactieve wijze bezig met ‘Vrijheid’. Deze app is samengesteld met lokale jeugd en volwassen acteurs. 

Maasland