Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © TongRo Image Stock

Aantal geboortes in Land van Cuijk blijft achter

LAND VAN CUIJK - Om krimp in de regio te voorkomen, zal nadrukkelijk gezocht moeten worden naar een mogelijkheid om mensen van elders aan te trekken. Het aantal geboortes in deze regio is op zichzelf onvoldoende om krimp tegen te gaan. Dat blijkt uit de bevolkingscijfers van de gemeentes. 

1 reactie

 • Biker

  2 jaar geleden
  Dus als ik het goed begrijp moeten we mensen van elders aantrekken zodat projectontwikkelaars en bestuurders kunnen en mogen bouwen? Omgekeerde wereld. De trend is toch juist bouwen naar behoefte? Als er sprake is van krimp is er dus geen sprake van snel, veel en meer bouwen maar bouw waar behoefte aan is. Juist de jongeren en ouderen uit de regio zoeken geschikte woonruimte. Mensen van buitenaf zoeken goedkopere en beschibare woningen omdat bv in Nijmegen niets te krijgen is. Ze willen dus gewoon groeien en geld verdienen ipv een duurzame/leefbare regio na te streven.
 1. Vraagtekens bij ‘rampzalige enquête’ over asielzoekerscentrum
  PREMIUM
  4

  Vraagte­kens bij ‘rampzalige enquête’ over asielzoe­kers­cen­trum

  OVERLOON - In Overloon worden grote vraagtekens geplaatst bij de enquête naar de ervaringen met zes jaar opvang van asielzoekers die onlangs is gestart. Dorpsraadvoorzitter Erik van den Dungen spreekt zelfs over ‘een rampzalige enquête’ van een door de gemeente Boxmeer ingeschakeld bureau. De vragenlijst is mede opgesteld naar aanleiding van overlast in de laatste jaren, vaak in de vorm van vechtpartijtjes, auto- en winkeldiefstallen en woninginbraken.
 1. Braziliaanse president: Hou op met jammeren over coronadoden
  Play

  Braziliaan­se president: Hou op met jammeren over coronado­den

 2. Gert-Jan Segers (CU) verdrietig over voortbestaan tippelzones Arnhem en Nijmegen
  Play

  Gert-Jan Segers (CU) verdrietig over voortbe­staan tippelzo­nes Arnhem en Nijmegen

Maasland