Volledig scherm
Ringstaartmaki Ernie. © ZooParc Overloon

Aap Ernie zwerft door Overloon na ontsnapping uit dierenpark

OVERLOON - Ernie is ontsnapt! Volgens ZooParc Overloon is het de ringstaartmaki gelukt om het eiland, waar de apen op verblijven, te verlaten. Vervolgens heeft de aap het park verlaten en doolt hij nu rond door Overloon. Mensen die Ernie zien wordt gevraagd het dierenpark te bellen.

De ringstaartmaki is pas enkele dagen geleden in Overloon aangekomen. Volgens hoofdverzorger Steven van den Heuvel is dat ook de reden dat de aap aan de wandel is gegaan. „We hadden een mannengroep van vijf ringstaartmaki's, daar is Ernie een paar dagen geleden bijgekomen. We vermoeden dat hij over het water rond zijn verblijf is gesprongen. Op zich al bijzonder, want de andere apen hebben dat nog nooit gedaan. Als er een dier ontsnapt dan blijft het meestal in de buurt van hun familie en vertrouwde omgeving. Omdat Ernie net nieuw is, heeft hij die band nog niet.”

Gezien
Vooralsnog lukt het de aap om uit handen van de verzorgers te blijven. „We hebben al enkele meldingen gehad van mensen die Ernie gezien hebben. Maar steeds als wij ter plekke komen is hij er weer vandoor. Hoewel Ernie zich momenteel makkelijk kan redden in de bossen rond het park, is het voor zijn veiligheid toch beter hem te vangen en terug te brengen.”

Niet gevaarlijk
Een gevaar vormt Ernie overigens niet. „Hij is het gewend om met mensen om te gaan, in het park lopen mensen gewoon door het verblijf heen.” De vriendelijke apensoort is te herkennen aan de zwart-wit geringde staart. Mocht iemand Ernie zien, dan kan hij of zij bellen met 0478-640046 of mailen naar info@zooparcoverloon.nl.

Maasland