Volledig scherm
PREMIUM
Aankomst van asielzoekers in Overloon. © Ed van Alem

Al 151 keer vertrek met onbekende bestemming uit azc Overloon

OVERLOON  - Sinds de opening van het asielzoekerscentrum in Overloon in 2014 zijn er al 151 mensen vertrokken zonder dat maar iemand weet waar ze naartoe zijn gegaan. Dat blijkt uit antwoorden die het college van de gemeente Boxmeer, waar Overloon onder valt, heeft gegeven op vragen van de VVD. Het gaat om een uitstroom van bijna 5 procent.

VVD’er Judith Logtens trok enkele weken geleden aan de bel, nadat de gemeente Boxmeer op de gemeentepagina een lijst met namen had gepubliceerd van 35 asielzoekers die met de noorderzon waren vertrokken. De lijst was samengesteld na onderzoek van de afdeling burgerzaken. De 35 waren al in de jaren 2016 en 2017 met onbekende bestemming vertrokken, maar het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) had daar bij de gemeente geen melding van gemaakt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Beugens familiebedrijf richtte in drie dagen een compleet asielzoekerscentrum in
    PREMIUM
    In Bedrijf

    Beugens familiebe­drijf richtte in drie dagen een compleet asielzoe­kers­cen­trum in

    BEUGEN - Opa Willie van Dijk begon met zijn vader in Beugen direct na de oorlog in een oude legertruck met een bodedienst. Van houten latjes hadden ze van de truck een heuse vrachtwagen gemaakt. Ze vervoerden pakketjes voor klanten. Een ouderwetse voorloper van wat nu een koerierdienst wordt genoemd. Vader Jan zette met zijn broer Toon het transportbedrijf voort onder de naam Van Dijk & Zonen.

Maasland