Volledig scherm
Foto ter illustratie: ZooParc Overloon © Ed van Alem

Als de leraren staken biedt ZooParc Overloon de oppas

OVERLOON - Ouders hoeven tijdens de lerarenstaking van 30 en 31 januari geen vrij te vragen. ZooParc Overloon biedt de oppas voor de kinderen. 

Tijdens de twee stakingsdagen - het basisonderwijs ligt twee dagen plat, middelbare scholen alleen op vrijdag - houdt de dierentuin in Overloon een ludieke actie. Kinderen kunnen op 30 januari, voor een gereduceerd tarief, naar de dierentuin. Hier zijn van 11.00 - 15.00 uur speciale kinderrondleidingen en verschillende activiteiten in de Giraffestal.

Voor de ouders is het restaurant ingericht als werkplek. Hier kunnen ze zo nodig telefoontjes plegen of de mail checken. Het is volgens de dierentuin niet de bedoeling om het park te verlaten. 

Een puzzel

Roel Huibers, general manager bij ZooParc, vertelt in een persbericht: ‘Voor veel ouders is de donderdag een drukke werkdag. En met een beperkt aantal vakantiedagen is het voor veel mensen een puzzel om tot een goede oplossing te komen. Met deze actie kunnen ze het nuttige met het aangename combineren. En de meest noodzakelijke dingen voor hun werk nog regelen, terwijl hun kinderen een super leuke tijd hebben.’

Na 15.00 uur kunnen de ouders aansluiten bij de kinderen en de rest van de dierentuin bezoeken. 

Aanmelden

Wie mee wil doen aan deze actie kan zich aanmelden tot en met 27 januari, via info@zooparcoverloon.nl. Vermeldt hierbij de namen van de kinderen, hun leeftijd en de voorkeur voor activiteit. 

Maasland