Volledig scherm
Het is drukt bij de start van Daags na de Tour. Vorig jaar vooraan Bram Tankink, Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk en Dylan Groenewegenvoor de start van het wielercriterium Daags na de Tour. © Vincent Jannink/ANP

Aparte tribune voor rolstoelers bij wielerronde

BOXMEER  - Er komt een speciale tribune voor rolstoelgebruikers tijdens Daags na de Tour, op maandag 29 juli. Het is voor het eerst dat er een tribune komt die voorzien wordt van een oprijplank. 

Rolstoelgebruikers kunnen zo vanaf een hogere positie de wielerwedstrijden volgen. De tribune komt in de Bilderbeekstraat ter hoogte van het Elzendaalcollege. Een plekje op de rolstoeltribune reserveren is niet mogelijk, laat de organisatie weten. 

Geluiden

,,We hoorden geluiden dat het soms niet makkelijk is voor rolstoelers een goede plek langs het parcours te vinden", legt rondebaas Pierre Hermans uit.

Volledig scherm
Pierre Hermans. © Theo Peeters

,,Dat komt natuurlijk ook omdat het de laatste jaren veel drukker is geworden. Met de tribune komen we aan de wensen van de rolstoelers tegemoet." 

,,We wachten af hoe het uit gaat pakken”, zegt Hermans. ,,Mocht blijken dat de beschikbare ruimte te klein is, kunnen we de tribune volgend jaar uitbreiden.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland