Rondom het Duivenbos motorsport circuit hangen zo'n 40 vogelhuisjes nestkastjes. Allemaal gemaakt door Appie Bloemen. Na het broedseizoen inspecteert hij ze en maakt ze schoon.
Volledig scherm
PREMIUM
Rondom het Duivenbos motorsport circuit hangen zo'n 40 vogelhuisjes nestkastjes. Allemaal gemaakt door Appie Bloemen. Na het broedseizoen inspecteert hij ze en maakt ze schoon. © Ed van Alem

Appie uit Overloon hing al honderden vogelhuisjes op in de natuur: ‘Ik kan er zo'n 15 per uur maken’

OVERLOON - Wie door de bossen rond Overloon wandelt, heeft ze ongetwijfeld gezien, de vogelhuisjes van Appie Bloemen (64). Hij hing er zo’n 300 in het bos rond het voetbalveld en het Oorlogsmuseum en er hangen er 60 bij het ZooParc. De vogelwijken van Bloemen zijn geliefd bij de bewoners.

2 reacties

 • ikke

  5 maanden geleden
  Ik ga ervan uit dat als deze vogelhuisjes kapot zijn deze man ze ook netjes opruimt...
 • Francien Grutters Verhoeven

  5 maanden geleden
  Goed bezig Appie
 1. Weren van groep jongeren uit AZC Overloon kan helemaal niet
  PREMIUM
  5

  Weren van groep jongeren uit AZC Overloon kan helemaal niet

  OVERLOON - Burgemeester Karel van Soest kan wel bij het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers eisen dat minderjarige alleenstaande asielzoekers geweerd moeten worden uit het asielzoekerscentrum in Overloon, maar dat kan helemaal niet, laat een woordvoerder van het COA weten. Van Soest wil de jongeren weg hebben omdat ze onevenredig veel overlast in de dorpen Overloon en Stevensbeek veroorzaken. Inwoners hebben al langere tijd last van onder meer diefstallen en bedreigingen.
 1. Auto rechtdoor over rotonde, eindigt op de kop
  Play

  Auto rechtdoor over rotonde, eindigt op de kop

 2. Met een negatieve uitslag eindelijk weer de Eusebiuskerk in
  Play

  Met een negatieve uitslag eindelijk weer de Eusebius­kerk in

Maasland