Automobilist krijgt proces-verbaal voor vervoer van flessen lachgas

BOXMEER - De bestuurder van een auto krijgt nog te horen wat de gevolgen zijn van het vervoeren van twee flessen lachgas en een beetje hasj. De politie controleerde zijn of haar voertuig nadat ze die in de nacht van zondag op maandag rond 02.00 uur hadden zien staan op de parkeerplaats van het Weijerplein in Boxmeer en in de auto een hasjlucht roken.

Volledig scherm
De vervoerde flessen lachgas. © Politie

De twee gevonden flessen met lachgas bleken niet zonder vergunning, opleiding, bepaalde etiketten en voorschriften te mogen worden vervoerd. Omdat er regels zijn voor het vervoer van gevaarlijke stoffen, krijgt de bestuurder daar een proces-verbaal voor. Voor de hasj vermoedelijk niet. De politie heeft het over een gebruikshoeveelheid.

Van de bestuurder is na een eerste speekseltest bloed afgenomen. Het vermoeden is dat hij of zij onder invloed van drugs heeft gereden. Zodra de uitslag daarvan bekend is, worden ook de gevolgen daarvan voor de bestuurder duidelijk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland