Volledig scherm
PREMIUM
Het Titus Brandsmaplein is er al. Een beeld komt er ook. Hans Lucassen (links) en Henk de Best zetten zich ervoor in. © Ed van Alem

Beeld in Boxmeer voor ‘gevaarlijke monnik’ Titus Brandsma

BOXMEER - Er moet in Boxmeer een gedenkteken komen voor Titus Brandsma. Een stichting onder aanvoering van Hans Lucassen zet zich daarvoor in. Zijn held moet ook in zijn woonplaats worden geëerd. 

Hij is Nijmegenaar van de twintigste eeuw, maar in Boxmeer moet Titus Brandsma het doen met een naambord op een plein. Niet om daar minnetjes over te doen, Hans Lucassen uit Boxmeer kwam zelf met het voorstel. Maar de karmeliet verdient veel meer dan dat, vindt hij. ,,Een gedenkteken.”

Titus Brandsma (1881-1942). Verzetsheld in de Tweede Wereldoorlog, volgens Lucassen. ‘Gevaarlijke monnik’, volgens de Duitsers. In 1942 overleden in concentratiekamp Dachau. Man met een Boxmeers verleden, al is het kort. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland